ارتودنسی ثابت دندان روشی است که در آن با استفاده از براکت های فلزی، سیم و کش های مخصوص دندانپزشک می تواند دندان ها را در فک جابجا کند تا مرتب و منظم شوند. در روش ارتودنسی ثابت از سیم ها و کش ها برای وارد آوردن فشار به دندان ها و جابجایی آنها استفاده می شود.
دوره درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد معمولا هرچه ارتودنسی را در سنین پایین تری انجام دهید، نتیجه درمان را سریعتر مشاهده می کنید. دوره درمان ممکن است بسته به مشکلات دندان های شما و همچنین نحوه پاسخ دندان هایتان به دستگاه ارتودنسی از ۶ ماه تا ۳ سال طول بکشد.
ارتودنسی نه تنها به دندان ها آسیبی نمی رساند بلکه با جابجا کردن آنها موجب می شود که در موقعیت درستی در فک قرار بگیرند. اما درصورتیکه به درستی از دندان های خود مراقبت نکنید، احتمال پوسیدگی آنها حین درمان با ارتونسی افزایش می یابد.
کشیدن دندان برای ارتودنسی به تشخیص پزشک و فقط در شرایط خاصی که فک به اندازه کافی جا برای قرار گرفتن دندان ها نداشته باشد، ضروری است. در غیر اینصورت، متخصص ارتودنسی سعی میکند تا حد امکان از کشیدن دندان ها خودداری کند.
بله. ارتودنسی یک روش دائمی برای اصلاح دندان ها است. اما برای اینکه نتایج آن را به طور دائمی حفظ کنید باید پس از اتمام ارتودنسی چندین سال از رینیتر یا نگهدارنده استفاده کنید در غیراینصورت احتمال اینکه دندان هایتان به حالت عادی برگردد زیاد است.
براکت های ارتودنسی ثابت، براکت های فلزی هستند که کاملا روی دندان ها خود را نشان می دهند. با این وجود در سال های اخیر، براکت های رنگی و همچنین براکت های سرامیکی به بازار آمده که ظاهر بهتری دارند و به خصوص با استفبال کودکان و نوجوانان که نگران تغییر چهره شان هستند، قرار گرفته است.
ارتودنسی هیچگونه عارضه بلند مدتی برای بیمار نخواهد داشت. احساس درد طی چند روز یا حتی چند هفته اول پس از نصب دستگاه ارتودنسی کاملا طبیعی است که پس از مدتی از بین خواهد رفت. البته، درصورتیکه به درستی از دندان های خود مراقبت نکنید ممکن است با پوسیدگی دندان مواجه شوید.
- بهبود و تصحیح نامنظمی دندانها
- افزایش اعتماد به نفس به دلیل داشتن لبخند زیبا
- بهداشت بهتر دندان ها و دهان
- کاهش احتمالی آسیب و تخریب دندانها
- عملکرد بهتر دندانها
- داشتن لبخند زیبا
- بقیه درمانهای مرتبط با دندان ها آسان تر انجام می گیرد
هر چه زودتر از ارتودنسی استفاده شود، سریع تر و آسان تر می توان جلوی آسیب های دندانی را گرفت. درمان زود هنگام قبل از وقوع مشکلات و علائم، کودک را از رویارویی با مشکلات پیچیده دور نگه میدارد. بهترین سن برای شروع ارتودنسی در کودکان ۷ سالگی است.
ارتودنسی را میتوان برای تمام سنین و برای اغلب افراد انجام داد. اما خب هر چقدر سن فرد کمتر باشد درمان با ارتودنسی برایش آسان تر می شود. تقریبا ۲۵ درصد از بیماران ارتودنسی را افراد بزرگسال تشکیل می دهند.
درمان با ارتودنسی معمولا در ابتدا حدود چند روز اول کمی دردناک است چرا که دندان ها و دهان به ارتودنسی و سیم عادت ندارند، اما بعد از آن معمولا درد زیادی مشاهده نمی شود. اگر درد خیلی شدید شد باید به تشخیص دندانپزشک خود از مسکن استفاده نمایید.
در حین ارتودنسی باید سعی کنید از غذاهایی که بیش از اندازه سفت هستند استفاده نکنید، چرا که باعث شل شدن بریس ها و آسیب به آنها می شود. غذاهای سفت و چسبنده و خوراکی هایی مانند آدامس را نباید استفاده کرد. بهتر است قبل از استفاده از از انواع میوه ها نیز آنها را به قطعات کوچکتر تبدیل کرد و پس از آن آنها را مصرف کرد.
نکته ای که حائز اهمیت است این می باشد که در طول درمان ارتودنسی باید بهداشت دهان و دندان را به بهترین شکل ممکن رعایت کرد و مطابق با توصیه های دندانپزشک عمل نمود تا مواد غذایی در بین بریس ها و سیم ها قرار نگیرد و باعث ایجاد پوسیدگی بگردد. بهتر است قبل از مصرف غذا از خمیردندان های حاوی فلوراید استفاده کنید. همچنین قبل از خوابیدن از ژل فلوراید و نخ دندان برای دندان استفاده کنید. نخ دندان برای بیرونکشیدن باقی مانده ها یغذایی بسیار موثر و مفید می باشد.
زمان های مورد نیاز برای معاینه توسط دندانپزشک برای هر بیمار متفاوت می باشد. هر بیمار متناسب با نیازی که دارد، باید دندانپزشک را ملاقات کند. به طور معمول در فاصله ماهیانه یک بار حتما باید یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان های شما را معاینه کند و ادامه درمان را انجام دهد.
هزینه درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مانند درجه پیچیدگی و شدت درمان و زمان و سن و متخصص ارتودنسی که برای این کار انتخاب می کنید. پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا باید به مطب دندانپزشک برای مشاوره مراجعه کنید و بعد از آن با توجه به شرایط منحصر به فردی که دارید برایتان مشخص می شود که چقدر باید هزینه بپردازید.