در طول ۱۵ سال گذشته، افراد بیشتری ایمپلنت دندان انجام میدهند و این امر باعث رواج بیشتر سینوس لیفت میشود. آیا به عمل سینوس لیفت نیاز دارید و سوالاتی دارید که پاسخ آنها را پیدا نکردهاید؟ خوب، ما پاسخ برخی از سوالات متداول در مورد جراحی سینوس لیفت را در این مقاله ارائه میکنیم، مثلا سینوس لیفت چیست، چه زمانی به آن احتیاج دارید، چه اتفاقی قبل و بعد از جراحی می افتد، نحوه عمل جراحی چگونه است، این جراحی چه خطراتی دارد و همچنین چه زمانی بعد از جراحی باید به دنبال درمان پزشکی باشید. هدف ما این است که شما تمام اطلاعات لازم در مورد روند سینوس لیفت را کسب کنید تا در هنگام آماده شدن برای سینوس لیفت خود، کاملاً اطمینان خاطر داشته باشید.
سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت یا همان تقویت سینوس، جراحی است که جاگذاری ایمپلنتهای دندان را آسانتر میکند. برخی از افراد به ایمپلنت دندان احتیاج دارند اما به دلیل از دست دادن استخوان، پشتیبانی کافی از استخوان که برای ایمپلنت لازم است را ندارند. سینوس لیفت میتواند در این زمینه کمک کند زیرا با افزودن استخوان به فضای بین دندانهای مولار و پرمولار، میزان استخوان در فک بالا را افزایش میدهد. جهت ایجاد فضا برای استخوان، غشای سینوس باید به سمت بالا حرکت داده شود و یا “بلند شود”، به همین دلیل این جراحی سینوس لیفت نامیده میشود. یک متخصص ایمپلنت مانند جراح فک و صورت یا پریودنتیست معمولاً لیفتهای سینوس را انجام میدهد.
چه زمانی به سینوس لیفت احتیاج دارید؟
اگر دندانپزشک شما نمینواند ایمپلنتهای دندانی شما را قرار دهد چون در استخوان فک بالا به اندازهی کافی ارتفاع استخوان ندارید یا سینوسهای شما خیلی به فک نزدیک هستند، دندانپزشک شما ممکن است سینوس لیفت را توصیه کند. آیا از خود میپرسید که چرا ممکن است دچار از دست دادن استخوان شوید؟ سؤال خوبی بود. برخی از دلایل از دست دادن استخوان عبارتند از:
- بیماری لثه پریودنتال
- از دست دادن دندانها در فک بالا
- جذب مجدد استخوان در بدن پس از از دست دادن دندان
همچنین بخوانید : همه چیز درباره ایمپلنت دندان |
قبل از جراحی سینوس لیفت چه اتفاقی میافتد؟
اگر تحت عمل جراحی سینوس لیفت قرار دارید، متخصص دندانپزشکی شما ابتدا مشخص میکند که استخوان اضافی را از کجا بردارد. سه نوع متداول استخوان در جراحیهای سینوس لیفت مورد استفاده قرار میگیرد:
- استخوان اتوژن: استخوان از بدن خود شما
- استخوان آلوژنیک: استخوان از یک جسد
- زنوگرافت: استخوان گاو
اگر استخوان از بدن خود شما باشد، از قسمتهای دیگر دهان یا بدن شما گرفته میشود.
پس از آن باید عکسبرداری کنید. اشعه ایکس جراح یا متخصص دندانپزشکی را قادر میسازد تا فک و سینوسهای شما را بررسی کند تا بتواند دقیقاً آنچه شما نیاز دارید را دریابد.
جراحی سینوس لیفت چگونه انجام میشود؟
اکنون، آنچه را که میتوانید از این جراحی انتظار داشته باشید را مرور خواهیم کرد تا هنگام انجام Sinus lift، کاملاً آماده و مطمئن باشید. در اینجا یک چشمانداز کلی از وقایعِ رخ داده در حین جراحی سینوس لیفت را مشاهده خواهید کرد:
- جراح بافت لثه را برش میدهد.
- بافت را بالا برده و استخوان زیر آن را در معرض قرار میدهد.
- جراح استخوان را به اندازهی یک دایره کوچک برش میدهد.
- جراح قطعهی استخوانی را درون فضای حفرهی سینوس بالا میآورد و سوراخ را با یک پیوند استخوان پر میکند.
- جراح محل برش را میبندد.
- روند بهبودی آغاز میشود.
در حدود ۴ تا ۱۲ ماه پس از جراحی Sinus lift، دندانپزشک ایمپلنتهای شما را قرار میدهد. این مدت زمان ۴ تا ۱۲ ماهه به استخوان جدید زمان میدهد تا به درستی با استخوان موجود شما ادغام شود. مدت زمان بین جراحی و قرار دادن ایمپلنت به میزان استخوان مورد نیاز شما بستگی دارد. متخصص دندانپزشکی به شما اطلاع میدهد که چه زمانی قادر به انجام ایمپلنت شما است.
بعد از سینوس لیفت چه اتفاقی میافتد؟
اکثر افراد فقط بعد از لیفت سینوس کمی احساس ناراحتی میکنند. ممکن است مقداری تورم داشته باشید. در روزهای بلافاصله بعد از جراحی نیز ممکن است کمی خونریزی از بینی یا دهان داشته باشید.
بعد از عمل، سعی کنید بینی خود را در معرض باد قرار ندهید و مرتباً عطسه نکنید. (میدانیم که کنترل عطسه سخت است، بنابراین سعی کنید از هر چیزی که باعث عطسهی اضافی شما میشود دوری کنید). عطسه و دمیدن در بینی میتوانند باعث جابجایی مواد پیوند استخوان و شل شدن بخیهها شوند. خیلی مراقب باشید.
دندانپزشک یا متخصص دندانپزشکی ممکن است نسخهی زیر را برای شما تجویز کند:
- اسپری سالین برای مرطوب نگه داشتن بینی شما
- نسخهای برای جلوگیری از احتقان و التهاب
- داروی ضد درد
- آنتیبیوتیکها
- دهانشویه ضدمیکروبی برای جلوگیری از عفونت.
۷ تا ۱۰ روز پس از جراحی یک قرار ملاقات بعدی با متخصص دندانپزشکی خواهید داشت. در طی این ویزیت، متخصص محل جراحی را بررسی میکند و بخیههایی را که حل نشدهاند میکِشد. در برخی موارد، بیماران باید چند بار دیگر برای چکآپ مراجعه کنند. گرچه جای نگرانی نیست. متخصص دندانپزشکی شما فقط میخواهد مطمئن شود که شما به درستی بهبود مییابید.
سینوس لیفت چه خطراتی دارد؟
مانند هر عمل جراحی دیگری، خطراتی برای جراحی Sinus lift وجود دارد. خطر اصلی سوراخ شدن یا پاره شدن غشای سینوسی است. نگران نباشید! اگر این اتفاق بیفتد، جراح یا پارگی سینوس را بخیه میزند یا وصلهای را روی آن قرار میدهد. اگر ترمیم غشای سینوس پیچیدهتر باشد، جراح شما ممکن است این روش را متوقف کرده و قبل از تلاش مجدد به شما فرصت بهبودی دهد.
عفونت نیز مانند هر روش جراحی همیشه خطر محسوب میشود. با این حال، عفونت ناشی از Sinus lift غیر معمول است.
در موارد نادر، استخوان موجود با مواد پیوند استخوان ادغام نمیشود، یعنی ناحیهی پیوند شده نمیتواند یک منبع خون ایجاد کند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است مجبور شوید دوباره عمل سینوس لیفت را انجام دهید.
همچنین احتمال سینوزیت ماگزیلاری حاد پس از Sinus lift وجود دارد که به صورت التهاب موقتی غشاهای موجود در بینی و سینوسها ظاهر میشود. این وضعیت تخلیهی مخاط از بینی را دشوار میکند. تحقیقات نشان میدهد که رعایت احتیاط در تمام مراحل به باز نگه داشتن سینوسها کمک میکند.
چه موقع بعد از سینوس لیفت باید با یک متخصص تماس بگیرید؟
اگرچه بهبودی بعد از سینوس لیفت معمولاً ساده است، اما مواردی وجود دارد که ممکن است به حمایت اضافی نیاز داشته باشید. پس از سینوس لیفت، اگر هریک از موارد زیر را تجربه کردید، حتما با جراح خود تماس بگیرید:
- تورم یا درد با گذشت زمان افزایش پیدا میکند.
- خونریزی بعد از ۱-۲ روز ادامه دارد یا به رنگ قرمز روشن و مداوم است.
- مواد پیوند استخوان پس از عطسه یا دمیدن در بینی شما جدا میشوند.
- تب دارید.
اگر قرار است سینوس لیفت انجام دهید، اکنون میدانید که در تمام مراحل جراحی چه انتظاراتی دارید. دندانپزشک یا جراح شما باید از دهان شما عکس رادیوگرافی بگیرد تا مشخص شود که در طی این عمل چه کاری باید انجام دهد. پس از انجام آن، شما پشتیبانی لازم را برای بازیابی از جراح خود دریافت خواهید کرد که ممکن است شامل داروهای ضد درد، آنتیبیوتیک و یا شستشو باشد. به یاد داشته باشید که مدتی طول میکشد تا متخصص دندانپزشکی شما بتواند دندانِ مصنوعی شما را قرار دهد. همچنین باید حدودا یک هفته پس از سینوس لیفت برای معاینه به مطب پزشکتان بروید. در صورت مشاهدهی موارد شدید مانند درد، خونریزی یا تب، بلافاصله با جراح تماس بگیرید. ما برای شما آرزوی بهبودی سریع در سینوس لیفت داریم و میدانید که با پاسخ دادن به تمام این سوالات، میتوانید در این روند جراحی احساس اطمینان خاطر داشته باشید. سلامت بمانید.
این مقاله به منظور ارتقاء درک و آگاهی از موضوعات عمومی بهداشت دهان و دندان نوشته شده است. این مقاله نباید جایگزین مشاوره، تشخیص یا درمان حرفهای شود. همیشه در صورت داشتنِ هرگونه سوال در مورد یک بیماری یا درمان آن، از دندانپزشک یا سایر ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتیِ واجد شرایط مشاوره بگیرید.
محسن
سلام خدمت تمامی بزرگواران داندنپزشکی دکتر بنیانیان
بنده جراحی سینوس لیفت انجام دادم و پنج روز میگذره از کی میتونم سیگار بکشم حداقل روزی دو نخ سیگار
دکتر بنیانیان
سلام
معمولا برای کسانی که جراحی های دهانی انجام میدن توصیه به عدم استعمال دخانیات تا ۱ ماه بعد از جراحی هست ولی اگر نمی تونید که سیگار نکشید حد اقل از ۲ هفته بعد باید مصرف کنید و اون هم بسیار کم و محدود
صالح بهره مند۰۹۱۹۰۷۲۷۱۳۷
سلام
من رفتم برای ایمپلنت و عکس گرفت و یک عددی را فقط برای ایمپلنت گفت و من پذیرفتم و مبلغی را از من گرفت و امروز رفتم برای انجام کار یه برگه از من امضا گرفتند که در صورت نیاز کشیدن ریشه دندان ،سینوس لیفت و پیوند استخوان هزینه جدا دارد،که سریع در عرض ۲۰ دقیقه ریشه را درآورد و گفت سینوس لیفت انجام دادم و پودر استخوان زدم ایمپلنت را جا گذاری کرد و دوبرابر عدد توافقی از من مطالبه کرد،این موردی نداره ؟مراحل و کار سینوس لیفت و مثلا ترمیم استخوان اینجوریه؟؟
دکتر بنیانیان
با سلام
برای راهنمایی بهتر و ارائه بهترین طرح درمان عکس رادیو گرافی خود را به واتس اپ دکتر بنیانیان به شماره ۰۹۱۲۵۱۴۲۲۰۲ ارسال کنید.
مهسا
سلام جراحی لیفت سینوس انجام دادم دکترم گفتن بعد ۹ ماه پیچ ها رو قرار میدن منطقیه آیا؟!
دکتر بنیانیان
با سلام
اگر تشخیص و صلاح پزشکتون این بوده بله
ما عکس رادیو گرافی شمارو ندیدیم و در جریان طرح درمانتون نیستیم