داشتن دهانی بد بو در مراودات اجتماعی و یا قرارهای کاری میتواند تاثیر ناخوشایندی بر روی دیگران داشته باشد و به یک معظل در زندگی این افراد تبدیل شود. پس باید بهدنبال کشف علت و راهی برای رفع بوی بد دهان باشند. در این مقاله شما را با ۲۰ درمان خانگی برای از بین بردن بوی بد دهان آشنا خواهیم کرد.
بوی بد دهان یا همان هالیتوزیس برخلاف تنفس آزاردهنده صبحگاهی نیست که با نعناع، دهانشویه و مسواک خوب شود. این مشکل برای طولانی مدت باقی میماند و نشانهای از اتفاقی جدی است. حدود ۲۵ درصد افراد دچار به بوی بد دهان هستند که تعداد کمی از آنها از مشکل حاد این عارضه رنج میبرند، بیشترشان دلیل اصلی بوی بد عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.
بوی بد دهان موجب نگرانی، اضطراب و خجالت افراد میشود و احتمالاً احساس ناخوشایندی به آنها هنگام حضور در جمعهای دوستانه و محیط کاری میدهد، اما درمان آن امکانپذیر است.
آیا از بوی بد دهان رنج میبرید؟ آیا دندان درد دارید؟ چنین چیزی در اولین قرار ملاقات یا مصاحبه شغلی میتواند وضعیت بسیار ناخوشایندی را ایجاد کند و هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید، مگر اینکه در درون خود غر بزنید. این مقاله را بخوانید تا متوجه شوید چگونه میتوانید به راحتی از بوی بد دهان خلاص شوید تا دفعه بعد از چنین موقعیتهای شرمآوری جلوگیری کنید.
بوی بد دهان چیست؟
بد بو بودن دهان از نظر پزشکی هالیتوز نامیده میشود که گاهیاوقات بهدلیل عادات بهداشتی نامناسب دندان رخ میدهد و در برخی مواقع نشانهای از دیگر مشکلات سلامتی است. این مشکل نیز میتواند با میل کردن غذاهای مختلف در طول روز و عادات سبکزندگی ناسالم بدتر شود که با کمک پزشک یا دندانپزشک پیشگیری از این موضوع ضروری است.
هر فردی احتمالاً برای یکبار هم از بوی بد دهان در طول زندگی رنج بردهاست و تخمین میشود که بین هر ۴ نفر یک نفر بهطور منظم بوی بد دهان را تجربه میکند. این عارضه بعد از پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه سومین دلیلی رایج است که افراد مجبور میشوند مراقبتهای دندانی را رعایت کنند و بهدنبال پیشگیری از آن بگردند.
هالیتوزیس کاذب چیست؟
هالیتوزیس اصطلاح پزشکی برای بد بو بودن دهان است. همه اشخاص گهگاه با بوی آزاردهنده دهان مواجه میشوند؛ مخصوصاً بعد از خوردن برخی غذاها مانند سیر، پیاز و دیگر غذاهای قوی. اما بوی پردردسرساز دهان که از بین نمیرود هالیتوز مزمن نام دارد و به این معناست که شما با مشکل بهداشت دهان و دندان مواجه هستید یا در وضعیتی قرار دارید که قسمتی از بدن شما تحتتأثیر قرار میدهد.
بوی ناخوشایند دهان نشانهای از شرایط مختلف است. بهعبارت دیگر، مانند پیامی هشدار دهنده از بدن که پیدا کردن آن، اولین قدم برای درمان است.
طبق مطالعات انجامشده و یافتههای بهدستآمده، در حال حاضر بوی ناخوشایند حدود ۳۱ درصد جمعیت را تحتتأثیر قرار داده و علامت اصلی آن تنفس بدبو است که هیچگاه از بین نمیرود و با اقدامات ساده غیر قابلدرمان است. حتی بوی آنقدر شدید و قوی است که دیگر افراد نیز متوجه آن میشوند. شایعترین دلیل آن، عدم رعایت نکات بهداشت دهان و دندان است که بدون رعایت کردن آنها مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن معمول دندان باکتریهای مضر داخل دهان تجمع پیدا میکند و تکثیر آنها خارج از کنترل میشود. همچنین به دیگر گزینههای سلامتی دهان مانند لثهها نیز آسیب وارد میکند.
بیماری هالیتوز همانطور که از نظر پزشکی شناخته شده است میتواند شرمآور باشد و فرد را گوشهگیر و بسیار خودآگاه کند. این یک افسانهی رایج است که بوی بد دهان از درون دهان نشات میگیرد و در آنجا پایان مییابد. همچنین ممکن است بهدلیل شرایط مختلف زبان، بینی، لثه، لوزهها، دستگاه گوارش، معده و حتی برخی بیماریهای سیستمیک ایجاد شود.
بسیاری از مردم در سکوت رنج میبرند و مراجعه به کلینیک دندانپزشکی را به تعویق میاندازند، در حالیکه بسیاری حتی نمیدانند به کدام نوع پزشک مراجعه کنند. برخی دیگر به یک روال سادهی مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تکیه میکنند تا بوی بد دهان را خارج کنند. این مقاله شامل راهحلهای سادهای برای کمک به شما در مقابله با بوی بد دهان است.
قبل از اینکه به درمان بپردازیم، اول باید بفهمیم که دلیل بوی بد دهان چیست.
تشخیص بوی بد دهان توسط دستگاه و خود فرد
چطور متوجه شویم دهان مان بوی بد میدهد؟ آیا راهی برای تشخیص بو بد دهان وجود دارد یا خیر؟ همچنین دستگاهی برای تشخیص این مشکل دسترس است؟ بله دستگاههایی مانند هالیمتر برای تشخیص این مشکل ارائهشده است، اما با در نظر گرفتن چند راهکار ساده به آسانی میتوان بوی نامناسب دهان را توسط خود شخص تشخیص دارد. زمانی که در جمعهای دوستانه و اجتماعی قرار میگیرید و دوستتان یا شریک زندگی تنفس بد بو شما را بازگو میکند، ممکن است کمی ناخوشایند باشد و احساس خجالت بهتان دست دهد، اما اگر این موضوع برای شما مبهم باقی بماند و دوستان و نزدیکان بهخاطر ناراحتی شما آن را بیان نکنند، قطعاً در شرایط بدتری قرار میگیرید و احتمالاً مشکل سلامتی روز بهروز شدت پیدا میکند.
پس برای اطمینان از این موضوع، کافی است که قسمت داخلی مچ خود را با زبان لیس بزنید. حدود ۵ الی ۱۰ ثانیه صبر کنید. بعد از خشک شدن، داخلی مچ را بو کنید. در صورت بوی نامناسب باید به فکر سلامتی و رعایت بهداشت دهان و دندان خود باشید. توجه داشتهباشید این کار را بعد از انجام مراقبتهای بهداشتی دهان و دندان انجام ندهید. زیرا پاسخ درست را به شما نمیدهد.
علائم بوی بد دهان
خیلیها بوی نامناسب دهان هنگام بیدار شدن از خواب را متوجه میشوند که اغلب به آن تنفس بد صبحگاهی میگویند. اما گاهیاوقات در طول روز بوی بد باقی میماند که با علائم گفتهشده در زیر همراه است:
- دهان خشک
- پلاک اطراف دندانهای نزدیک خط لثه
- پوشش سفید روی زبان شما
- احساس تخلیه سینوسها از گلوی شما
- طعم بد دهان، مخصوصاً اگر طعم فلزی داشتهباشد.
بیشتر بوی دهان از چیزهایی است داخل دهان باقیمانده و بین دندانها و لثهها انباشتهشده است. اگر هر روز مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، این غذا پوسیده میشود و تکههای فاسد شده آن باعث بوی بد در دهان خواهد شد. همچنین التهاب لثه و باکتریهای تجمع یافته بین لثهها نیز روی بوی دهان اثرگذار است.
چه عواملی باعث بوی بد دهان میشود؟
بوی نامطبوع دهان بهدلایل مختلفی اتفاق میافتد و نشانهای از اتفاق در حال رخ در بدن است، هنگامی که بیماری هالیتوز ناشی از هیچ بیماری جسمی زمینهای نباشد بهتر است سبک زندگیتان را تغییر دهید. در اینجا چندین عامل ایجاد کنندهی بوی بد دهان وجود دارد:
- مسواک زدن نامناسب
- بیماری لثه
- پوسیدگیهای دندان
- غذاهایی مانند پیاز و سیر
- بقایای مواد غذایی در دندانها و زبان
- رژیم غذایی کم کربوهیدرات
- الکل
- بیماری ریفلاکس دستگاه گوارش (ریفلاکس اسید)
- دیابت
- عفونت ریه
- داروهای خاصی مانند داروهای ضد حساسیت و داروهای ضد افسردگی سه حلقهای.
دخانیات و سیگار
محصولات تنباکو بدن و نفس شما را تخریب میکند و نهتنها بسیاری از محصولات تنباکو باعث باقیماندن بوی و تنفس شما میشود، بلکه میتواند دهان را نیز خشک کند. افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای لثه قرار دارند و میتوانند با مشکل هالیتوز نیز روبه رو شوند.
مشکلات دندانی
حفرهها و پاکتهای عمیق ناشی از بیماری لثه، به باکتریهای بد بو مکان مناسبتری برای پنهان شدن هدیه میدهد که با مسواک زدن و تمیز کردن دندانها خیلی سخت از بین میروند. گاهیاوقات نیز پوسیدگی بیش از حد شدید رخ میدهد که تنها راهکار کشیدن دندان و استفاده از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت است.
احتمال بوی بد دهان بهدلیل وجود یک بیماری زمینهای بسیار کم است. اما اگر به نظر نمیرسد که هیچ یک از راهحلهای خانگی زیر عملی باشد، عاقلانه است که با پزشک مشورت کنید.
عفونتهای دهان، بینی و گلو
مشکلات بینی، سینوس و گلو باعث ترشحات پس از بینی میشود و در ایجاد بوی بد دهان نقش دارند. باکتریها از مخاطی تغذیه میکند که بدن هنگام مبارزه با عفونتهای سینوسی تولید میکند و بوی نامناسبی دارد.
خشکی دهان
بزاق دهان در حفظ سلامتی دندانها و تنفس تازه بسیار اثرگذار است و باعث شستشو مواد باقیمانده ناخواسته از دهان شما میشود. همچنین به تجزیه غذا هنگام غذا خوردن کمک میکند و به مبارزه با پوسیدگی و عفونت دهان میپردازد. اگر بزاق کافی تولید نشود، ممکن است هالیتوزیس رخ دهد. خشکی دهان معمولاً بهدلایل مختلفی مانند مصرف دارو، الکل و مصرف تنباکو یا کافئین بیش از حد بروز میکند.
دیگر بیماریهای مزمن
بوی نامطبوع دهان گاهیاوقات بهدلیل مشکلاتی مانند رفلاکس معده، بیماری کبد یا کلیه و دیابت ایجاد میشود که درمان به روند بیماری بستگی دارد.
بوی بد دهان با منشأ دهانی
شایعترین دلایلی که با حفره دهانی در ارتباط است و موجب این عارضه میشود، شامل موارد زیر است:
برخی افراد بهدلیل بلند بودن جوانه چشایی آنها در قسمت انتهایی زبان با مشکل بوی دهان مواجه میشوند که با مسواک زدن روی زبان این مشکل بهراحتی قابلرفع است.
- بوی دهان ممکن است بهخاطر دندان مصنوعی و بریج رخ دهد. زمانی که مواد غذایی بین لثه و دندان بهدام میافتد، بوی نامناسبی خواهد داشت.
- ارتودنسی دندان نیز یکی دیگر از عوامل ایجاد بوی نامطبوع است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی مواد غذایی بین سیمهای ارتودنسی به آسانی گیر و باقیماندن آن بوی بدی تولید میکند.
- لثه با علائم خونریزی و قرمزی نشانه از بوی بد است که در صورت مسواک زدن غیر اصولی و عدم خروج مواد غذایی بین لثه، بروز این مشکل بسیار رایج است.
- از دیگر دلایل گیر کردن غذا میان دندانها، پوسیدگی و پرکننده نامناسب دندان ترمیمشده است. در این شرایط غذا گیر کرده از خود بوی بد تولید و به لثه نیز آسیب وارد میکند.
- بعد از مدتی که مسواک نمیزنید پلاکتهای باکتری نمایان میشوند و بافت نرم، چسبیده و نرمی روی دندانها شکل میگیرد. معمولاً جرمهای ایجاد شده با بوی نامناسب همراه هستند.
- روکش دندان نامناسب و غیر اصولی موجب عفونت لثه و دندان میشود و در نتیجه بوی ناخوشایندی در دهان شکل میگیرد.
بوی نامطبوع دهان بهعلت تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی در خانمها بسیار شایعتر از آقایان است که آنها در دوران بارداری و قاعدگی با اصلیترین تغییرات رو به رو میشوند. این تغییرات بهدلیل تولید پروژسترون و استروژن در بدن به وجود میآید و تجمع پلاک در دندانها افزایش پیدا میکند. گوگرد تولید شده توسط دندانها نیز به ایجاد بوی دهان کمک میکند. در دوران قاعدگی هم شاهد افزایش بیش از حد ترکیبات گوگرد دار هستیم و کاهش ترشح بزاق دهان بر ایجاد بو نیز اثرگذار است.
بوی بد دهان به علت مصرف مواد خوراکی و دخانیات
افراد سیگاری بهعنوان نفس سیگاری نیز شناخته میشوند، آنها بوی کهنهای از دود سیگار که هنوز در گلو باقیمانده است را از دهان خارج میکنند و برای خیلیها این بو کاملاً آزاردهنده است. همچنین سیگار و تنباکو باعث باقیماندن ترکیبات شیمیایی در دهان میشود که مخلوط شدن ترکیبات با براق بوی بدی در دهان ایجاد میکند.
همچنین وجود مواد غذایی داخل دهان به افزایش تعداد باکتریها کمک میکند و در صورت عدم رفع آن بوی نامطبوع ایجاد میشود. خوردن برخی مواد غذایی مانند سبزیجات و ادویههای خاص در ایجاد بو آزاردهنده دهان اثرگذار است. از دیگر عوامل خوراکی مؤثر بر بوی دهان میتوان به رژیمهای غذایی سرشار از قند و مصرف پروتئین زیاد نیز اشاره کرد. حضور قند داخل دهان و باکتریهای موجب بوی ترش دهان میشود و مصرف بیش از حد پروتئین تولید گازهای گوگردی را افزایش میدهد و در ایجاد بوی دهان اثرگذار است.
بوی بد دهان بهعلت بیماریهای داخلی و سیستمی
بیماریهای داخلی مختلفی با نشانههای بد بوی دهان همراه هستند که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
- برخی بیماریهای متابولیک و انواع سرطانها در ایجاد بوی نامناسب دهان کمک میکند. یکی از رایجترین بیماریهای مؤثر میتوان به سرطان ریه اشاره کرد که اینروزها متخصصین با آزمایشهای تنفسی ارزانتر به تشخیص آن میپردازند.
- نارسایی قلبی یکی دیگر دلایل بوی نامناسب دهان است که محققان با جمعآوری تنفس ۴۱ بیمار توانستند این مشکل حد قلبی را تشخیص دهند.
- در برخی افراد دیابت کنترلنشده موجب ابتلا به بیماریهای لثه و خشکی دهان میشود و بهدلیل تضعیف بدن و عدمتوانایی آن برای مقابله با باکتریهای عفونی، بوی بد در دهان شکل میگیرد.
- بوی آزاردهنده دهان ممکن است بهدلیل عفونت لوزه و سنگ لوزه شکل گیرد که با رعایت نکات مراقبتی قابلدرمان است.
- رایجترین بیماریهایی که موجب بوی دهان میشود عفونتهای دستگاه تنفسی است. هنگام التهاب دستگاه سلولهای بافت و ترشحات مخاطی بوی ناخوشایند دهان ایجاد میشود. آلرژی و ترشحات پشت حلق نیز به رشد بیشتر باکتریها و خشکی دهان نیز اثرگذار است.
بوی بد دهان ناشی از معده
از دیگر دلایل بد بوی، مشکلات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس معده است که هنگام به تأخیر افتادن مواد غذایی در معده این مشکل به وجود میآید. همچنین بازگشت بسیار کمغذا از معده به دهان نیز بوی بد ایجاد میکند. اما تنها مشکل رفلاکس معده باعث بو نمیشود، براساس مطالعات انجامشده حضور باکتری اچ پیلوری که عامل زخم معده است در ایجاد بوی داخل دهان نیز میتواند مؤثر باشد.
بوی بد صبحگاهی دهان (آینه خواب)
بوی صبحگاهی دهان بسیار رایج و کاملاً طبیعی است. زیرا میزان بزاق دهان هنگام خواب شبانه کاهش پیدا میکند و فعالیت باکتریها موجب تولید بوی بد میشود. اما گاهیاوقات بزاق دهان بیش از حد کم میشود و بوی دهان نیز شدت پیدا میکند که ممکن است دلیل آن باز ماندن دهان در خواب باشد. معمولاً کسانیکه به اختلالات خواب مانند آینه دچار هستند یا خروپف میکنند با بوی بد نیز بیشتر دچار میشوند.
ارتباط تلخی دهان و نفس بدبو
دلیل اصلی احساس تلخی و بد طعمی دهان، بوی نامطبوع دهان است که همانند طعم فلز یا ترشی حس میشود. معمولاً این مشکل بهدلایل زیر رخ میدهد:
- مشکلات دهان و دندان
- بیماری سرماخوردگی و سینوس
- بیماری لوزه و حلق
- بیماریهای عصبی
- مشکلات گوارشی و ریفلاکس اسید معده
- مصرف برخی داروها و مکملها
علت بوی بد دهان در کودکان
مهمترین دلیل بوی آزاردهنده دهان کودکان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. همچنین گیر کردن مواد خارجی در بینی و میان دندانهای آن بوی بد تولید میکند. مصرف برخی مکملها و داروها و بیماریهایی مانند عفونت و التهاب در بروز این مشکل اثربخش است و بروز عفونتهای دهانی مانند بیماری لثه، پوسیدگی دندان ها و زخمهای جراحی به ایجاد این مشکل اثر میان کودکان میگذارد.
انواع بوی بد دهان نشانه چی بیماری است؟
احساس بوی بد دهان ممکن است متفاوت باشد و هر کدام نشانهای از مشکلات خاص دارد:
نفس متعفن: این بو نشانه از عفونت منتقلشده از رابطه جنسی است که بهصورت بیماری بدون درد در دستگاه تناسلی، روده و دهان وجود دارد. در صورت عدم درمان بهموقع ممکن است به دیگر قسمتهای بدن مانند قلب و مغز نیز اثر گذار باشد.
بوی ترش و اسیدی: این بو به معده و دیگر اعضای آن سیستم گوارش مربوط میشود.
بوی ماهی: این بوی نشانهای از تری متیل آمینوریا است که با نام سندرم بوی ماهی نیز شناخته میشود و بسیار نادر است.
بوی میوهای: دهان افراد دچار به دیابت بوی آستون میدهد. بهدلیل بالا رفتن قند خون و عدماستفاده درست از انسولین در این افراد، شاهد تولید کتون ها هستین و بوی دهان به بوی شیرینی نزدیک میشود.
بوی بد دهان از نظر طب سنتی
برای درمان این عارضه، ابتدا باید مشکلات بهداشت دهان و دندان و همچنین سیستم گوارشی درمان شود. سپس با مراجعه به دندانپزشک درمانهای لازم صورت گیرد. بعد از اطمینان کامل نسبت به درمان مشکلاتی همچون بیماری لثهها، خرابی و عفونت دندان، میتوان از طب سنتی برای درمان بو کمک گرفت.
درمان قطعی بوی بد دهان با لیزر
متاسفانه بعد از مدتی که مسواک زدن را کنار میگذارید، مواد غذایی باقیمانده داخل دهان انباشته میشود و لای دندانگیر میکنند. جرم انباشتهشده موجب بوی دهان میشود و مسواک زدن نیز از بین نمیرود. دندانپزشکان برای رفع این مشکل از روشهای مختلفی مانند لیزر استفاده میکنند و در شرایط کاملاً ایمن بوی دهان را از بین میبرند.
استفاده از قرص برای رفع بوی بد دهان
یکی از بهترین راهکارهای درمان بوی دهان، استفاده از قرص در کنار مسواک زدن است. استفاده از دهانشویه های حاوی عوامل ضد باکتریایی و پروبیوتیکها به حفظ عوامل بوی دهان کمک میکند که مصرف قرصهای درمانکننده مانند مترونیدازول نیز به صلاح پزشک در درمان این مشکل موثر خواهد بود.
۲۰ روش خانگی برای رفع بوی بد دهان
۱. سرکه سیب
مواد لازم:
- ۱-۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب
- یک لیوان آب سرد
طرز تهیه:
۱. محلول سرکه و آب درست کنید.
۲. از این محلول به عنوان دهانشویه استفاده کنید. ۳-۵ دقیقه غرغره کنید.
۳. دهان خود را با آب ساده بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را صبحها و همچنین قبل از خواب انجام دهید.
چرا این راه حل عملی است؟
سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی است که کمک زیادی به کاهش هالیتوز می کند و تعادل pH را در دهان بازیابی میکند.
۲. زغال فعال
مواد لازم:
- ½ قاشق چایخوری زغال فعال
- مسواک
طرز تهیه:
۱.دندانهای خود را با زغال فعال مسواک بزنید.
۲.دهان خود را کاملا بشویید تا تمام زغالها پاک شود.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
۲-۳ بار در هفته از زغال فعال استفاده کنید تا مشکل بوی بد دهان برطرف شود..
چرا این راه حل عملی است:
زغال فعال ناخالصیهای موجود در دهان را جذب میکند و باکتریهای مضر را از بین میبرد. همچنین برای سفیدتر کردن دندانهای شما نیز مناسب است.
۳. آدامس
جویدن مداوم آدامسهای بدون قند میتواند با تقویت و حفظ جریان سالم بزاق در دهان و گلو، هالیتوز را درمان کند. بیشتر آدامسهای بدون قند حاوی طعمدهندههای خوشبو کنندهی دهان مانند نعناع نیز هستند که ساعتها به شما تنفس بدون بو میبخشند.
۴. روغن نارگیل
مواد لازم:
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص
طرز تهیه:
- روغن نارگیل را به مدت ۵-۱۰ دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس آن را تف کنید.
- بعد از این کار از آب ولرم برای شستشوی دهان استفاده کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هر روز تکرار کنید تا زمانی که بوی بد دهان از بین برود.
چرا این راه حل عملی است:
غرغره کردن روغن نارگیل روش محبوبی است که برای سالم نگه داشتن دهان بدون باکتری استفاده میشود. این روغن دارای خواص ضد التهابی و ضدمیکروبی است.
۵. نمک اپسوم
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری نمک اپسوم
- یک لیوان آب ولرم
طرز تهیه:
نمک را در آب مخلوط کرده و آن را غرغره کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را در ابتدا هر روز انجام دهید. بعد از مدتی، یک روز در میان آن را انجام دهید.
چرا این راه حل عملی است:
وقتی صحبت از دفع سموم میشود، نمک اسپوم قابل توجهترین ماده غذایی است. این نمک همچنین دارای خواص ضدباکتریای طبیعی است که با باکتریهای دهان مقابله کرده و بوی دهان را از بین میبرد.
۶. روغن اکالیپتوس
مواد لازم:
- یک فنجان آب
- ۲-۳ قطره روغن اکالیپتوس
طرز تهیه:
- مخلوطی از اسانس و آب را غرغره کنید.
- دهان خود را با آب ساده بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هر روز یکبار تکرار کنید تا تسکین پیدا کنید.
چرا این راه حل عملی است:
روغن اکالیپتوس بر روی انواع مختلفی از باکتری ها اثر ضدباکتریایی دارد. همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد دردی است که درد و تورم موجود در دهان شما را تسکین میدهد.
۷. دانهی رازیانه
مواد لازم:
یک قاشق چایخوری دانه رازیانه
طرز تهیه:
دانههای رازیانه را بجوید و ببلعید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
در هر زمانی میتوانید از این راه حل استفاده کنید.
چرا این راه حل عملی است:
رازیانه که بخش ذاتی فرهنگ آشپزی هند است در حل مشکلات هالیتوز بسیار موثر است. رازیانه نفس شما را تازه میکند و همچنین در برابر عفونتهایی که باعث بوی بد دهان میشوند محافظت میکند.
۸. زنجبیل
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری آب زنجبیل
- یک لیوان آب گرم
طرز تهیه:
- ریشهی زنجبیل را رنده و فشرده کنید تا آب تازهی آن خارج شود.
- این آب را به آب گرم اضافه کنید و دهان خود را با آن بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را در ابتدا بعد از وعدههای غذایی خود و سپس هر چند روز یک بار انجام دهید تا بوی بد دهان شما خارج شود.
چرا این راه حل عملی است:
خواص ضد میکروبی زنجبیل به از بین بردن بوی بد و همچنین انواع مختلفی از عفونتهای دهان و گلو کمک میکند.
۹. چای سبز
مواد لازم:
- یک کیسه چای سبز
- یک فنجان آب گرم
- عسل (برای طعم و مزه)
طرز تهیه:
- چای کیسهای را برای چند دقیقه خیس کنید و سپس آن را خارج نمایید.
- عسل را اضافه کنید تا مزهدار شود و سپس این چای را میل کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
هر روز ۱-۳ فنجان چای سبز بنوشید.
چرا این راهحل عملی است:
نوشید چای سبز در اوایل صبح به جای چای یا قهوه با شیر میتواند راه طولانی شما در جنگ علیه هالیتوز را طی کند. فیتوشیمیایی موجود در چای سبز به طور طبیعی ضد باکتریایی است و باکتریهای بودار را از بین میبرد.
۱۰. عصارهی بذر گریپ فروت
مواد لازم:
۱-۲ قطره ی عصارهی دانه ی گریپ فروت
طرز تهیه:
- دندانهای خود را مثل همیشه مسواک بزنید.
- عصارهی تخم گریپ فروت را روی مسواک خود بگذارید و به آرامی آن را روی دندانهای خود بمالید.
- دندانهای خود را با آب تمیز بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هر روز تکرار کنید، طی یک هفته تفاوت را مشاهده خواهید کرد.
چرا این راهحل عملی است:
این عصارهی مرکبات دهان را بی بو میکند و همچنین باکتریهایی را که ممکن است در آنجا رشد کنند از بین میبرد.
۱۱. جعفری
مواد لازم:
چند برگ جعفری تازه
طرز تهیه:
برگهای تازه را مستقیماً بجوید یا آنها را به عنوان چاشنی روی غذای خود اضافه کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
جعفری را در رژیم غذایی منظم خود بگنجانید.
چرا این راه حل عملی است:
جعفری نه تنها هضم را مؤثر و آسان میکند، بلکه همچنین یک درمان خانگی خوب برای هالیتوز است. کلروفیل موجود در جعفری به عنوان یک ضد باکتری عمل می کند و به از بین بردن باکتری های ایجاد کنندهی بوی دهان و گلو کمک میکند.
۱۲. آب لیمو و ماست
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری آب لیمو
- ۱-۲ قاشق غذاخوری ماست ساده
طرز تهیه:
- دو ماده را با هم مخلوط کرده و مخلوط را روی دندانهای خود بمالید.
- بگذارید ۵-۷ دقیقه روی آن بماند و سپس دهان خود را بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
در هر زمانی میتوانید از این راهحل استفاده کنید.
چرا این راه حل عملی است:
آب لیمو ماهیتی ضد باکتریایی دارد و باکتریهای ایجاد کنندهی بو را از بین میبرد. باکتریهای خوب موجود در ماست باعث تعادل در فلور طبیعی حفرهی دهان شما میشوند.
۱۳. جوش شیرین و آب لیمو
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری جوش شیرین
- ½ قاشق چایخوری آب لیمو
طرز تهیه:
- مواد را مخلوط کنید تا یک خمیر درشت بدست آورید. این خمیر را به آرامی روی دندانهای خود بمالید.
- یک دقیقه آن را بگذارید و سپس دهان خود را با آب تمیز بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هفته ای یک بار تکرار کنید.
چرا این راهحل عملی است:
جوش شیرین سطح pH را در دهان متعادل میکند و اسیدیته را پایین میآورد زیرا یک آنتیاسید طبیعی است. این دارو همراه با خواص ضدباکتریایی آب لیمو ترکیبی قوی برای رفع بوی بد دهان ایجاد میکند.
احتیاط
این دارو را خیلی مرتب استفاده نکنید زیرا استفادهی بیش از حد از جوش شیرین میتواند به مینای دندان آسیب برساند.
۱۴. آب نمک
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری نمک معمولی
- یک لیوان آب ولرم
طرز تهیه:
مقداری آب نمک را با این مواد تهیه کنید و با آن غرغره کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را یک یا دو بار در روز تکرار کنید.
چرا این راه حل عملی است:
محلول آب نمک pH دهان را خنثی کرده و همچنین آن را تمیز میکند. همچنین دارای ماهیت ضدمیکروبی است.
۱۵. روغن کنجد
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری روغن کنجد
- آب ولرم
طرز تهیه:
- روغن را برای چند دقیقه در دهان خود بچرخانید.
- آن را بیرون ریخته و با آب ولرم غرغره کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هر روز صبح انجام دهید.
چرا این راه حل عملی است:
مانند روغن نارگیل، روغن کنجد نیز دهان شما را کاملا پاک کرده و سلامت دندان را بهبود میبخشد. یکی دیگر از مزایای استفاده از این راهحل این است که روغن کنجد دندانهای شما را سفید نیز میکند.
۱۶. روغن درخت چای
مواد لازم:
- ۱-۲ قطره روغن درخت چای
- یک لیوان آب خنک
طرز تهیه:
- روغن درخت چای را به آب اضافه کنید.
- این محلول را ۳-۵ دقیقه غرغره کنید.
همچنین میتوانید قبل از مسواک زدن چند قطره روغن درخت چای را به خمیردندان خود اضافه کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را هر روز تکرار کنید تا زمانی که بوی بد دهان از بین برود.
چرا این راه حل عملی است:
روغن درخت چای یک مادهی آنتی اکسیدان و ضد باکتریایی قدرتمند است. این ماده علیه انواع مختلفی از باکتریها عمل کرده و آنها را از بین میبرد.
۱۷. گواوا
مواد لازم:
گواوای نارس
طرز تهیه:
این میوه را در هر زمانی در طول روز میل کنید. همچنین میتوانید آن را به قطعاتی خرد کنید و مقداری نمک و پودر فلفل سیاه را برای طعم دادن بر روی آن بپاشید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
در طول هفته چند بار گواوا بخورید.
چرا این راه حل عملی است:
گواوا مملو از ویتامین C، اسید تاننیک، اسید مالیک و اگزالات است و درمانی مناسب برای خونریزی لثه و لثههای بیمار، بوی بد دهان و دندانهای حساس میباشد. این میوهی شگفتانگیز را برای بهبود سلامت کلی دهان خود بجوید.
۱۸. هل
مواد لازم:
یک غلاف هل
طرز تهیه:
- غلاف را بطور کامل بجوید یا غلاف را پوست بگیرید و دانههای موجود در داخل آن را بجوید.
- میتوانید غلافِ جویده شده را میل کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
هر وقت یک وعده غذایی با سیر و پیاز یا هر مادهی غذایی دیگری که بوی قوی داشته باشد میل کردید پس از صرف غذا یک غلاف هل بجوید.
چرا این راهحل عملی است:
هل در کشور هند همیشه بعد از صرف غذا استفاده میشود. این ماده به عنوان یک خوشبو کنندهی معطر برای دهان شما عمل میکند و به عنوان یک خوشبوکننده بوی بد دهان را کاهش میدهد. هل بو را با عطر و بوی خود پنهان میکند.
۱۹. پراکسید هیدروژن
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری محلول پراکسید هیدروژن ۳٪
- ½ فنجان آب
طرز تهیه:
- پراکسید هیدروژن را در آب رقیق کرده و دهان خود را با این محلول بشویید.
- به آرامی دندانها، لثه ها و زبان خود را مسواک بزنید تا تمام باقیمانده از بین برود.
- دهان خود را با آب ساده بشویید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را صبحها بعد از مسواک زدن انجام دهید. برای کسب بهترین نتیجه از آن بهطور متناوب در طول هفته استفاده کنید.
چرا این راه حل عملی است:
پراکسید هیدروژن یک محلول ضد میکروبی قوی است که میتواند بهراحتی از بوی بد دهان ناشی از فعالیت باکتری خلاص شود. همچنین میتوانید به سفید کردن دندان خود نیز کمک کنید.
احتیاط
هر روز از این ماده به طور مکرر استفاده نکنید زیرا پراکسید هیدروژن میتواند در اثر تماس بیش از حد به دندانها و لثهها آسیب برساند.
۲۰. دارچین
مواد لازم:
- ½ قاشق غذاخوری پودر دارچین
- ۱-۲ قاشق غذاخوری عسل (ترجیحاً عسل مانوکا)
- دو عدد لیمو
- یک فنجان آب گرم
طرز تهیه:
- آب تازه را که از لیموها خارج شده است در یک ظرف غیرقابل نفوذ هوا بریزید.
- پودر دارچین و عسل را به آن اضافه کنید.
- آب داغ را روی این بریزید، درب ظرف را ببندید و خوب تکان دهید تا همهی مواد مخلوط شود.
- از ۱-۲ قاشق غذاخوری از این مخلوط برای شستشوی دهان خود پس از مسواک زدن استفاده کنید.
- دهان خود را با آب ساده بشویید.
میتوانید دهان شویهی دارچین را برای استفاده در آینده در ظرف بدون هوا نگهداری کنید.
هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید:
این کار را به مدت چند روز هر روز تکرار کنید.
چرا این راه حل عملی است:
دارچین و عسل هر دو دارای خواص ضد میکروبی هستند که باعث ضد عفونی و پاکسازی دهان شما می شوند. لیمو همچنین حاوی اسیدهایی است که ضمن تعادل PH دهان، اثر ضد باکتریایی بر روی فلور دهان میگذارد.
درمان سادهی بوی بد دهان در خانه با داروهای خانگی سادهای که در این مقاله ذکر شده اند بسیار آسان و راحت است. تمام این راه حلها برای اکثر افراد بهراحتی قابل استفاده هستند. برخی از آنها بوی بد دهان را بهطور کامل از بین میبرند، در حالیکه برخی دیگر به شما در مهار هالیتوز مزمن کمک میکنند. راه حلی را انتخاب کنید که برای شما بهتر باشد. همچنین نکاتی را مطرح کردهایم که می توانید آنها را دنبال کنید تا همیشه بوی نفستان تازه بماند.
داروهای گیاهی برای درمان بوی بد دهان
خوشبختانه روشهای مختلفی برای درمان بوی نامناسب دهان در دسترس است و از گیاهان مختلفی میتوان برای خوشبو کردن دهان استفادهکرد. مصرف برخی گیاهان دارویی مانند نعناع فلفل، درخت چای، مریم گلی، میخک، ترکیب سرکه و گلاب، کاج سوزنی و مرمکی به پاک کردن باکتریهای دهان کمک میکند و تنفسی خوشبو به شما هدیه میدهد.
در چه مواقعی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر بهداشت دهان و دندان را بهطور مرتب انجام میدهید و هیچ مشکلی با نخ دندان کشیدن ندارید، برای رفع بو باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن مشخص شود. اما اگر دچار مشکلات دهان و دندان هستید مراجعه به دندانپزشک به رفع بوی دهان بسیار کمک میکند و او با بررسیهای لازم مشکل اصلی دهان و بوی بد آن را تشخیص میدهد.
نکات و موارد احتیاطی برای برطرف کردن بوی بد دهان
(۱) مسواک بزنید، مسواک بزنید، مسواک بزنید
سه مکانی که باید حداقل دو بار در روز مسواک زده شوند عبارتند از دندانها، زبان (بالا و زیر) و کام (به این دلیل به غذا خوش طعم میگویند که کام نقش مهمی در جویدن مواد غذایی دارد و به همین دلیل میتواند پناهگاهی برای بوی بد باشد). هنگام مسواک زدن بسیار دقت کنید تا لثهها بهآرامی تمیز شوند.
(۲) نخ دندان بکشید تا بوی بد دهان را از بین ببرید
اگرچه میلیونها نفر نخ دندان کشیدن را انتخاب نمیکنند یا از وجود آن بیاطلاع هستند، اما این بخش بسیار مهمی از برنامههای خوب مراقبت از دهان است. ذرات ریز غذایی که بین دندانها و در خط لثه گیر کردهاند میتوانند باعث ایجاد بوی بددهان در حد متوسط تا شدید شوند. بنابراین، مطمئن شوید که بهطور منظم نخ دندان میکشید، نه فقط در مواقعی که غذا بین دندانهای شما گیر میکند. نخ دندان بهطور منظم می تواند همان چیزی باشد که شما برای از بین بردن بوی بد دهان به آن نیاز دارید.
(۳) بخور و بشوی
مسواک زدن بعد از هر وعدهی غذایی در روز امکانپذیر نیست (یا توصیه نمی شود) زیرا انجام این کار باعث از بین رفتن مینای دندان میشود. بهترین و عملیترین کار بعدی این است که هر زمان که چیزی میخورید دهان خود را بهخوبی بشویید. به محض خوردن، بقایای غذا در دهان شما رسوب میکند. باکتریها در دهان جمع میشوند تا از این بقایا تغذیه کنند و بوی بد دهان را به وجود میآورند. با شستشوی مناسب، بیشتر مواد زائد غذایی شسته و زمینهی تغذیهی باکتریها را کاهش میدهد.
(۴) بر روی دهانشویه سرمایهگذاری کنید
یک دهانشویهی متعادل کننده و تازه کنندهی PH بلیط شما برای روزهای بدون هالیتوز است. بعد از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از یک دهانشویهی خوب استفاده کنید که باعث کاهش اسیدیته در دهان شده و به عنوان یک ضد باکتری عمل میکند تا به طور موثر هالیتوز را کاهش دهد. حتی اگر دهانشویه بعد از هر وعدهی غذایی برای شستشوی دهان استفاده شود، مانند آب در شستن بقایای مواد غذایی و باکتریهای ایجاد کننده بو عمل میکند.
(۵) از غذاهای مشکلساز دوری کنید
این امر رایج است که غذاهایی مانند سیر و پیاز باعث بوی بد دهان میشوند و منطقی است که از مصرف این غذاها به شکل خام خودداری شود. بیشتر غذاهای هندی با سالاد پیاز و تربچه سرو میشوند و با یک بوی تند شدید در دهانتان از این غذاها خلاص میشوید. اگر باید این غذاها را بخورید، سعی کنید به جای آنکه آنها را خام مصرف کنید آنها را در دستورالعملهای غذاییتان وارد کنید.
(۶) دهانشویهی غیر الکلی
تمام دهانشویهها مشکل هالیتوز را حل نمیکنند. بهطور ویژه به دنبال دهانشویهای باشید که به هیچوجه حاوی الکل نباشد یا درصد ابول آن بسیار پایین باشد. الکل با خشک کردن دهان به عنوان محرک هالیتوز عمل میکند. دهان فاقد بزاق همیشه تمایل به ایجاد بوی بد دهان دارد. توجه داشته باشید با استفاده از روشهای ذکر شده میتوانید به درمان عفونت لثه نیز بپردازید.
(۷) در فاصلههای زمانی منظم غذا بخورید:
کمکاری دهان برای مدت طولانی میتواند باعث خشکی دهان شود که به نوبهی خود باعث تجمع باکتریهای ایجاد کنندهی بو میشود. وعدههای غذایی را از دست ندهید.
(۸) با مرکبات خودتان را خفه کنید
آیا بعد از خوردن یک پرتقال از بوی بد دهان خلاص شدهاید؟ این به این دلیل است که اسید سیتریک موجود در این میوهی خوشمزه باعث ترشح بزاق میشود. بزاق بدن شما برای حفظ تعادل pH سالم، از بین بردن باکتریها و مرطوب نگهداشتن دهان عمل می کند. بنابراین، مرکبات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا هالیتوز را از بین ببرد.
(۹) مسیر گیاهی را طی کنید
بیدلیل نیست که گیاهان دارویی به اشکال مختلفی در سراسر دنیا جویده میشوند. از جعفری گرفته تا نعناع، از رزماری گرفته تا نعناع تند، از ترخون گرفته تا ریحان – تمام این گیاهان میتوانند بلافاصله نفس را تازه کنند. آنها حفرهی دهان را تازه میکنند و وقتی آنها را بلعیدید به آنها این فرصت را میدهید تا باکتریهای مضر دستگاه گوارش را از بین ببرند.
(۱۰) کربوهیدراتهای پیچیده را کم کنید
کربوهیدراتهای پیچیده باعث بوی بد دهان میشوند زیرا باعث تجزیهی بیشتر باکتریهای دهان و در نتیجه ایجاد بوی بیشتری میشوند. مصرف نان سفید، شکر تصفیه شده، برنج سفید و آرد ریز (مایدا) را کاهش دهید. این غذاها نه تنها باعث بوی بد دهان میشوند بلکه عمل تجزیه را برای بدن دشوار میکنند.
اگر از بوی بد دهان خود رنج میبرید، امید و اعتماد به نفس خود را از دست ندهید. راه حل شما همان جا در قفسه ی آشپزخانه و حمام یافت میشود. ذهن خود را به روی این داروهای خانگی باز کنید و بدون ترس و خجالت میتوانید با دهان باز لبخند بزنید، صحبت کنید و بخندید.
آیا هیچیک از این درمانهای خانگی را امتحان کردهاید؟ آیا آنها برای شما عملی بودند؟ تجربهی خود را با ما در بخش نظرات زیر به اشتراک بگذارید.
توصیههایی برای جلوگیری از بوی بد دهان
- بهتر است هر روز حداقل دو بار بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و هر ۲ الی ۳ ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید.
- با مسواک زدن زبان، مواد غذایی و سلولهای مرده را از روی آن حذف میکنید و موجب رفع پلاکهای میکروبی میشوید.
- تمیز کردن دائمی پروتزهای دهانی به کاهش بو بسیار کمک میکند. در صورت استفاده از دندان مصنوعی و ابزار ارتودنسی حتماً این نکته را رعایت کنید. همچنین استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت دندان به رفع این مشکل بسیار کمک میکند.
- استفاده از نخ دندان به بیرون آمدن ذرات بهدام افتاده بسیار کمک میکند و باعث تمیز ماندن سطح دندان میشود.
- رژیمغذایی مناسب داشتهباشید و از خوردن غذاهای دارای ادویه فراوان، سیر و پیاز خودداری کنید.
- سعی کنید مصرف دخانیات را کنار بگذارید.
سؤالات متداول
آیا با آبنمک بوی دهان درمان میشود؟
آبنمک به ایجاد تنفس تازه شما کمک میکند، اما در حذف علت اصلی آن بیاثر است. برای درمان جدیتر بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
چه غذاهایی به درمان بوی بد دهان کمک میکند؟
مصرف میوههای تازه مانند گلابی و سیب موجب تولید بزاق دهان میشود.
سریعترین درمان طبیعی برای بوی دهان چیست؟
۱.آب بنوشید. ۲.میوه تازه بخورید. ۳.دهانشویه بدون الکل درست کنید. ۴. از نخ دندان استفادهکنید.
چگونه متوجه شویم بوی دهان از معده است؟
- عوامل نشاندهنده مشکل معده:
- درد و ناراحتی هنگام بلع
- گلو درد مزمن
- احساس چسبندگی غذا در مری
- رفلاکس
- آروغ زدن
یه کسی
درمان قطعی با بهترین و ارزان ترین راه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من حدود ۲۰ سالی هست که این مشکل و دارم کلی دوا و درمان و داروهای شیمیایی خمیردندان های مختلف با این وجود که دندونام سالم بود ولی هیچ تاثیری نداشت تا پنج دقیقه بعد از خوردن هر چیزی یا صبح ها وقتی از خواب بیدار میشدم بدتر میشد و کلی هم از جمع دوستان یا خانوادگی کناره گیری کردم به خاطر این مشکل و اما راه درمان قطعی این مشکل که اتفاقی امتحانش کردم و جواب صد در صد داد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
آب جوشیده رو بذارید سرد بشه و بریزید تو یه ظرفی مثل جا نوشابه و بعد به اون نمک اضافه کنید به حدی که آب یکم مزه شوری بده و حس بشه که شوره
و تنها کاری که باید کنید در روزای اول بعد از خوردن وعده های اصلی این محلول و غرغره کنید و در دهانتان بچرخانید
و بعد از سه الی چهار روز فقط قبل از خواب و بعد از بیدار شدن این کار و انجام بدید و تغییرات و حس می کنید تمام!!!!!!!!!!!!
و پیشنهاد میشه که روزای اول بجای مسواک زدن با خمیر دندون با نمک این کار و انجام بدید
زهرا
خیلی مطالبتون عالی بود ممنونم
نظرات دوستان هم کمک کننده ست
از همه ممنون
R&D Arka Dental Clinic
سلام
ممنون از حسن توجه شما
امیدواریم مطالب برای شما مفید واقع شده باشد
بنده خدا
سلام من بیست سال دنبال درمان بوی بد دهان بودم چقد پول ریختم تو جیب دکترها و ازمایشگاهها… همه چیز نرمال و عالی بود هیچ دکتری نتونست تشخیص بده از چیه..انقدر سرچ کردم و طب سنتی و انواع گیاهان دارویی رو هم تست کردم ..پدر خودمو دراوردم …ولی انگار نه انگار همشون موقت و کوتاه .
در یک گروه چندهزار نفری هم همه تجربیاتشونو گفتن ولی کسی به درمان نرسیده بود حتی اقایی علاوه بر ایران در امریکا هم دنبال درمان رفته بود و هیچ دکتری نفهمید مشکلش از چیه …این یعنی علم بشر هنوز چقد عاجز و ناقصه….از همه بدتر دیدم دندونپزشکم خودش این مشکل رو داره …
تا اینکه به ایه ای از قران برخوردم که خداوند وعده شفا داده بود…(۸۲ سوره اسرا) روی بیماری قلبم تست کردم دست گذاشتم روی قلبم و روزی هزار بار این ایه رو خوندم و بعد از فقط ده روز در کمال تعجب معجزه شد و قلبم و دردهایی که یکسال درگیرم کرده بود خوب شد…
یکی از اقوام سرطان داشت اوضاش خوب نبود …بهش گفتم این ایه رو بخون قول میدم خوب میشی ..باور نداشت ولی خوند و اونم خوب شد …به هرکس گفتم هردردی داشت خوب شد
بعد برای بوی دهانم خوندم .. دیدم زود جواب نداد
به همراه سوره حمد و ایه دیگه ای خوندم و بالاخره از شرّ بوی بد دهانم هم خلاص شدم خداروشکر
خدارو بینهایت شکر میکنم هرروز در سجده
هر درد و مرضی هرکس داره قران بخصوص سوره حمد شفای کامله
امیرالمومنین فرمود کسی که با حمد شفا نگیره با هیچ چیز دیگه هم خوب نخواهد شد
حتما به احترام کلام خدا باوضو بخونید
۱ . هفتاد بار سوره حمد (حتما با تمرکز و توجه به معنی)
۲. ایه ۸۲ سوره اسراء… تا للمومنین کافیه ..با توجه به معنی ( ۷۰ بار یا هرتعداد بیشتر که خواستید )
۳ . ایه ۸۰ سوره شعرا …و اذا مرضتُ و هو یشفین (۷۰ بار یا بیشتر )
این ایات وعده شفای خداست به بندگانش پس ردخور نداره
این سه مورد رو هر روز تاکید میکنم هر روز مرتب و منظم تا نتیجه بخونید اگر طول کشید ناامید نشید ادامه بدید
سعی کنید بینش حرف نزنید و کاملا با توجه و تمرکز بخونید
(یادتون باشه درست تلفظ کنید مثلا کلمه شفا با کسره درسته ، با فتحه معنیش عوض میشه )
سلامت و تندرست باشید و شکر خدا رو هرگز فراموش نکنید
Die
آخی فقط سوره ی خدا رو دیدی چه خدای مهربونی که چشش خیلی هارو نمیبینه
محمد
خیلی جالب بود، در پناه حق
محمد
دوستان علت بوی بد دهان فقط لوزه متورم است
از من شنیدید عمل کنید تضمینی
اهم اهم
من عمل کردم در بچه گی
ولی الا مشکل دارم …
عسل
من انجامش می دم ولی شک دارم منم می خوام نماز شروع کنم
عباس منصوري
دروردبر شما ، اولین عامل رفع بوی بد دهان درست مسواک زدنه ، اگر با مسواک زدن بوی بد دهان رفع نشد ، اولین کار استنشاق آب نمکه که اثر کاملا مثبتش رو در مورد چند نفر دیدم و علت اون هم پاکسازی سینوس ها و مجاری تنفسی از باکتری های بد بوست . بهتر است از محلول آب نمکی که در داروخانه ها میفروشن استفاده کنیم ولی میشه یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب (اگر آب جوش سرد شده باشه خیلی بهتره) حل کنید ، کمی در مشت بریزید و از راه بینی با نفس عمیق کشیدن محلول رو وارد بینی کنید (اگر به حلقتون رفت و کمی هم خوردید اشکالی نداره) . چند بار تکرار کنید تا یک لیوان کامل . دفعات اول اذیت میشید ولی کم کم یاد میگیرید و عادت میکنید . هفته ای یک بار انجام بدید تا از شر بوی بد دهان خلاص بشید.
یگانه
سلام .دختر من گاهی اوقات دهانش بوی بد میده وقتی قرص مترونیدازل بهش میدم خوب میشه.مشکل از چیست تمام دندان هاش رو هم درست کرده و اورتدنسی هم انجام داده
R&D Arka Dental Clinic
سلام
.
👈 از علل مهم بوی بد دهان:
.
👈 دندانها :
وجود دندانهای پوسیده یا پرکردن نامناسب دندان ترمیم شده ، در اثر ایجاد گیرغذایی در موارد گفته شده به لثه ی محافظ دور دندان آسیب می رسد و به خودی خود می تواند موجب بوی بد دهان شود.
👈 لثه :
التهاب لثه دارای علایٔم مشخصه خونریزی و قرمزی بافت لثه است که در اثر مسواک زدن غیر صحیح و خارج نشدن مواد غذایی از لثه ایجاد شده و #بویبددهان را نیز به همراه خواهد داشت.
👈 زبان :
در گروه اندکی از افراد، بلند بودن جوانه های چشایی ( پرزهای زبان ) در بخش انتهای زبان می تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد که با مسواک زدن روی زبان معمولا” بوی بد دهان از بین می رود.
.
👈علل دیگر
ذرات غذایی گیر افتاده ما بین دندانها، بهداشت نامناسب، مشکلات گوارشی مانند زخم های معده یا مری، خشکی دهان و داروهایی که باعث خشکی دهان می شوند، مشکلات لوزه یا سینوس و بیماریهای متابولیسمی مانند سرطان و مشکلات کبدی و …از دیگر دلایل می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس وب سایت ما مراجعه نمایید :
🌎 https://arkadent.com/
سهیل
سلام اگه دندوناتون سالمه و زبان رو مسواک میزنید و مشکل معده ندارین بالای نود درصد مشکل از ریه ها و خلط گلوست. بهتون توصیه میکنم برین قرص جوشان استیل سیستئین بگیرین و هر روز یک دونه توی یک لیوان آب بخورین قیمتشم گران نیست در حد۲۰؛هزار تومنه
من خودم این مشکل رو داشتم رفع شد خواستم یه کمکی کرده باشم فقط دعای خیر کنید همین انشالله همه تون خوب میشین
الهه
سلام احتمال زیاد عفونت معده با باکتری اچ پیلوری باشه
مرادی
یه دکتری هم بمن دمنوش های کبد داد برای بوی دهن اولاش الکی بود ولی کم کم واقعنی برطرف شد هنو باورم نمیشه از وقتی یادم میومد همین بود وضعم ولی الان واقعن خوشحالم همش خجالت میکشیدم یه جا حرف بزنم
الهه
حالا چی بهت داده بود که مصرف کنی ..؟
ناشناس
اول باید فهمید بوی بد دهان منشاش کجاست که برای بسیاری از افراد سنگ لوزه است اما خودشون بی خبرن خوده من همین یکماه قبل فهمیدم سنگ لوزه دارم شروع کردم به آب جوش ولرم شده و نمک دریا و کمی جوش شیرین رو باهم مخلوط کردم و به عنوان دهانشویه استفاده کردم یبار قبل خواب و یبار هم اگه حوصله ام بکشه بعد از ناهار و دومین چیزی که واقعا برای رفع سنگ لوزه خوبه دمنوش عناب و پونه کوهی و آویشن هست هرکدوم رو پیدا کردید دم کنید عناب که خیییییلی خوبه واسه لوزه تو آب آشامیدنی هم میگن گلاب بریزید خوبه ولی خب گرونه من تهیه نکردم فعلا میگن ماساژ دادن گلو با روغن یاهدانه همون قسمتی که لوزه درونش قرارداره خوبه ولی من چون ترسیدم موهای گلوم زیادبشه اینکارو نکردم فعلا و اینکه صبح ناشتا و شب قبل مسواک یک قاشق غذاخوری عسل بخورید یعنی غذای اول و آخرتون عسل باشه غرغره جوشانده جو رو هم میگن مفیده البته من استفاده نکردم فعلا سیر هم میگن خوبه تو آش بریزید و کلا سعی کنید گرمیجات بخورید
ناشناس
صبح ها ناشتا مسواک زده و یک قاشق عسل بخورید (بدون آب)البته میتوانید به عسلتان زنجبیل نیز اضافه کنید ویا سیاهدانه ی آسیاب شده را بلافاصله با عسل مخلوط کنید البته برای خانم های باردار ممنوع است.
جویدن کندر و یا دم کردن کندر نیز در این زمینه مفید واقع میشود
مری
سلام خسته نباشید من همیشه خلط دارم و احساس میکنم آب بینی مو قورت میدم و اینکه همیشه از دهنم بو میاد مسواک هم میزنم ولی بعد دو دیقه باز دهنم بود میده و مزه دهنم بده
R&D Arka Dental Clinic
سلام
برای بر طرف کردن بوی بد دهان باید درمان اصولی انجام داد.
اصولا بوی بد دهان یا مربوط به گوارش هست یا عفونت دندان و دهان یا عفونت لوزه ها و گلو