مزایای کامپوزیت دندان برای ترمیم دندان

مزایای کامپوزیت دندان برای ترمیم دندان
۵
(۲)

کامپوزیت‌ها زندگی روزمره ما را احاطه کرده‌اند. از آنها در اتومبیل‌ها، چوب‌های گلف، لوله‌های آب و حتی خدمات دندانپزشکی و ترمیم دندان و موارد دیگر استفاده می‌شود. در بعضی از کاربردها مانند هواپیماها، بدون کامپوزیت‌ها از زمین بلند نمی‌شوند. کامپوزیت‌ها دارای مزایای بسیار زیادی هستند، در واقع آشنایی با مزایای کامپوزیت دندان به شما کمک خواهد تا بتوانید از مناسب‌ترین و بهترین روش درمان ترمیم دندان‌های خود استفاده نمائید. در ادامه ۴ مزیت استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان‌های نسبتا آسیب دیده را بیان می‌کنیم پس لطفا مقاله مزایای کامپوزیت دندان برای ترمیم دندان را مطالعه نمائید.

استفاده از پرسلان دندانی روشی مطمئن و دقیق برای ترمیم دندان‌های شکسته شده، لکه دار و یا پوسیده است که در چندین دهه مورد استفاده قرار گرفته است. طی سال‌های اخیر، ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت به گزینه‌ای محبوب تبدیل شده است.

برای اطلاع بیشتر بخوانید: ۱۳ درمان‌ پوسیدگی دندان با روش‌های خانگی

رزین کامپوزیت از یک ماتریس پلاستیکی با مواد پرکننده شیشه‌ای ساخته شده‌ که با قالب گیری و سپس چسباندن به دندان‌ها با رنگی مشابه رنگ دندان، قسمت‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند. با وجود اینکه نمی‌توان از کامپوزیت در آسیب دیدگی‌های شدید استفاده کرد اما روشی کاربردی و اقتصادی برای افزایش زیبایی لبخند شما هستند.

۱. هنگام انجام کامپوزیت، دندان‌ها به آماده سازی بسیار کمی نیاز دارند. این در حالی است که نصب تاج‌ها، روکش‌ها و سایر ترمیم‌های پرسلن به حذف بعضی از ساختارهای سالم دندان نیاز دارند. حتی با استفاده از مواد باندینگ قوی‌تر، کامپوزیت‌ها می‌توانند با برداشتن میزان کمی از ساختار دندان، بسیاری از مشکلات بزرگ دندانی ناشی از پوسیدگی یا آسیب را ترمیم کرده و کماکان ماندگار بمانند.

۲. معمولا اغلب ترمیم‌های دندانی با استفاده از کامپوزیت را روش‌های «یکبار مراجعه» می‌گویند. برعکس ترمیم‌های پورسلین، استفاده از کامپوزیت به آزمایشگاه دندانپزشکی که باعث تکرار چندین باره روند درمان می‌شود، نیاز ندارند. در اکثر موارد و در صورت تبحر بالای دندانپزشک، انجام کامپوزیت در یک جلسه امکان پذیر است.

۳. کامپوزیت‌ها دارای قابلیت تطبیق با رنگ طبیعی دندان هستند. اغلب دندان‌ها را به عنوان یک سایه سفید می‌پنداریم اما در واقع یک دندان از ریشه تا بالا درجه بندی‌های رنگی مختلفی دارد. همانطور که گفتیم، امکان تهیه رزین‌های کامپوزیت درست شبیه با آن سایه‌های رنگی وجود دارد. بنابراین دندان‌های ترمیم شده طبیعی به نظر می‌رسند و مطابق سایر دندان‌های شما می‌شوند.

۴. کامپوزیت‌های دندانی روشی موقت و موثر برای دندان‌های آسیب دیده نوجوانان هستند. زیرا دندان‌های کودکان هنوز در حال رشد هستند، معمولا تا زمان بلوغ کامل، ترمیم دائمی دندان‌های آسیب دیده توصیه نمی‌شود. از کامپوزیت دندانی می‌توان برای ترمیم فرم و عملکرد دندان نوجوانان تا زمان آمادگی برای ترمیم دائمی، استفاده کرد.

تفاوت آمالگام و کامپوزیت: کدام یک بهتر است؟

تفاوت آمالگام و کامپوزیت: کدام یک بهتر است؟ - مزایای کامپوزیت دندان

پر کردن دندان با آمالگام یا کامپوزیت، مزایا و معایبی دارد. در ادامه درباره هر دو مورد توضیح می‌دهیم تا به شما هنگام انتخاب یکی از این دو روش کمک کنیم.

«دندانتان یک حفره دارد.» معمولا شنیدن این جمله از یک دندانپزشک ناخوشایند است. اما با وجود پیشرفت‌های اخیر در دندانپزشکی، چندین شیوه مختلف برای ترمیم دندان وجود دارد. این در حالی است که در گذشته پرکننده‌های آمالگام نقره سنتی تنها گزینه موجود بودند، امروزه در اکثر مطب‌های دندانپزشکی از کامپوزیت نیز استفاده می‌شود.

هر دو روش مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند. دانستن این مزایا و معایب از قبل، به شما کمک می‌کند تا هنگام انتخاب نوع مواد پرکننده دندان مورد نظر خود، آگاهانه تصمیم بگیرید. اگرچه ممکن است در طول زندگی در دندانتان هرگز حفره ایجاد نشود اما احتمال به وجود آمدن حفره دندانی در برخی از دوره‌های زندگی بسیار بیشتر است.

چرا پر کردن (فیلینگ) دندان مهم است؟

چرا پر کردن (فیلینگ) دندان مهم است؟ - مزایای کامپوزیت دندان

قبل از پرداختن به مزایا و معایب مواد پرکننده، ابتدا بهتر است توضیح دهیم فیلینگ دندان چیست و چگونه بر بهبود سلامت و زیبایی دهان تاثیر دارد. از پرکننده‌های دندان برای جایگزینی پوسیدگی مینای دندان و ترمیم ظاهر، استحکام و ساختار دندان استفاده می‌شوند. اگرچه مینای دندان قوی‌ترین بافت موجود در دندان است اما به باکتری حساس است.

پلاک ماتریسی طبیعی و متشکل از مواد معدنی و باکتری است که روی دندان‌ها به وجود می‌آیند. با زیاد شدن پلاک‌ها، باکتری‌ها نیز افزایش می‌یابند. باکتری‌ها با تغذیه از نشاسته و قندها، یک محصول جانبی اسیدی تولید می‌کنند. اسید مینای دندان را سست کرده و در نتیجه باعث فرسایش و حساسیت دندانی می‌شود و سپس باکتری‌ها می‌توانند به آن حمله کرده و باعث ایجاد حفره می‌شوند. در صورت درمان نشدن، باکتری‌های مضر مینای دندان و بافت زیرین را می‌خورند و در دندان حفره به وجود می‌آید. بنابراین پوسیدگی به کانال دندان می‌رسد که باعث نیاز به درمان کانال ریشه (عصب کشی) یا کشیدن دندان می‌شود.

برای پرکردن دندان، دندانپزشک باکتری‌ها را از بین می‌برد و با تمیز کردن کامل دندان، حفره را پیدا می‌کند. سپس یک پرکننده دندان را در حفره آماده شده قرار می‌دهد تا یکپارچگی ساختاری دندان تقویت شود. پر کردن دندان، باعث بهبود عملکرد ترمیم شده و سلامت دهان و دندان می‌شود.

مزایا و معایب پرکردن دندان با آمالگام

مزایا و معایب پرکردن دندان با آمالگام - مزایای کامپوزیت دندان

مواد پرکننده آمالگام از انواع فلزات مانند: نقره، جیوه، روی و مس ساخته می‌شوند. بیشتر اوقات با نام فیلینگ نقره یا فلز شناخته می‌شود. این نوع پر کردن نسبت به کامپوزیت، بسیار مقرون به صرفه‌تر و دارای ماندگاری بیشتری است. در صورت مراقبت مناسب، فیلینگ آمالگام تا ۱۵ سال ماندگار است. از آنجا که از آلیاژ فلز استفاده می‌شود، پر کننده‌های آمالگام در برابر آسیب دیدگی مقاومت بیشتری دارند. بنابراین برای ترمیم نواحی گسترده پوسیدگی انتخاب بهتری است.

با این وجود، در سال‌های گذشته، به دلیل وجود جیوه در مواد پرکننده‌ آمالگام، استفاده از این مواد کاهش یافته است. جیوه فلزی سنگین است و بعضی از افراد به آن حساسیت خاص یا آلرژی دارند. عیب دیگر مواد پرکننده‌ آمالگام ظاهر آن است. هنگام خندیدن یا لبخند زدن، دندان‌های پر شده با نقره بیشتر جلب توجه می‌کنند. به مرور زمان، پرکننده‌های آمالگام باعث تیرگی ظاهر کل دندان‌ها می‌شوند و آنها را مایل به خاکستری نشان می‌دهند که بر روی لبخند تاثیر منفی دارد.

مزایا و معایب پرکردن دندان با کامپوزیت

مزایا و معایب پرکردن دندان با کامپوزیت - مزایای کامپوزیت دندان

پرکننده‌های کامپوزیتی که به پرکننده‌های رنگی دندان نیز معروفند، ساخته شده از اکریلیک و سرامیک هستند که قادرند به خوبی و زیبایی با مینای دندان طبیعی شما سازگار شوند. کامپوزیت ترمیم مطلوب‌تری را ارائه می‌دهد. همچنین در این نوع ترمیم، مینای دندان کمتر تراش می‌خورد و دندان به آماده سازی کمتری نیاز دارد. در نتیجه این امکان را فراهم می‌کند که ساختار طبیعی دندان خود را حفظ کنید.

معایب اصلی کامپوزیت، هزینه زیاد و طول عمر کم است. کامپوزیت دندان به عنوان روش درمانی جدیدی در دندانپزشکی، مانند آمالگام مقرون به صرفه نیست. کامپوزیت نسبت به آمالگام به جلسات درمان بیشتری نیاز دارد که باعث افزایش هزینه می‌شود. از طرفی کامپوزیت مانند آلیاژ فلز دوام ندارد و معمولا ماندگاری آن حدود ۷ تا ۱۰ سال به طول می‌کشد.

کدام یک مناسب است؟

دندان‌های جلویی هنگام لبخند زدن یا خندیدن به آسانی قابل مشاهده‌اند پس با استفاده از کامپوزیت طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. اما برای دندان‌های عقبی که دیده نمی‌شوند و پوسیدگی بیشتری دارند، آمالگام به دلیل دوام و ماندگاری بیشتر انتخاب بهتری است. اگر درباره زیبایی و یا جیوه موجود در مواد نگران هستید، با دندانپزشک خود مشورت کنید آیا امکان جایگزینی مواد با تاج دندان، اینله و اینلی مناسب وجود دارد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۲

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

02188539714-21

شنبه تا پنجشنبه - 9:00 - 20:00

تهران میدان آرژانتین

خ بخارست، خ 6، پ 22، واحد7