آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو
۴.۸
(۹۵۶۳۶)

سوالات متداول دندانپزشکی

سوالات دندانپزشکی کمک شایانی به افراد برای تصمیم گیری درست درباره انجام خدمات دندانپزشکی می نماید. در اینجا پرتکرار ترین سوالات متداول دندانپزشکی به تفکیک آورده شده است. شما می توانید با مراجعه به سربرگ مربوطه جواب سوال دندانپزشکی خود را پیدا کنید.

ضمنا اگر سوال دیگری دارید که در اینجا آورده نشده باشد، در زیر همین برگه وارد کنید. ما در کوتاه ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ می دهیم.

اصولا افراد زمانی به دندانپزشکی مراجعه می کنند که مشکلی در دهان و یا دندانهای خود داشته باشند که این کاملا اشتباه است. چون وقتی شما در این زمان به دندانپزشکی مراجعه می کنید ممکن است دیگر کار از کار گذشته باشد و یا دندان شما یا قابل نگهداری نباشد و یا با صرف هزینه زیادی درمان شما انجام گیرد.

لذا توصیه می شود هر چه سریع تر برای خود یک دندانپزشک خوب انتخاب کرده و برای معاینه و طرح درمان اولیه به ایشان مراجعه کنید. در این زمان از دندانپزشک خود بخواهید که تمامی کارهایی که باید برای سلامت دهان و دندان خود انجام دهید یا به اصطلاح طرح درمان اولیه را به شما بگوید ( که این مورد به صورت خودکار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان به صورت رایگان ، انجام می شود ) و بعد هر چه سریع تر نسبت به انجام آنها اقدام کنید.

در مرحله بعد برای سالم ماندن دندانها و همچنین سلامت دهان خود هر ۶ ماه یک بار برای چکاپ دوره ای به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

برای یافتن یک دندانپزشک خوب ، به ترتیب اولویت شما چند راه پیش روی خود دارید :

  • پرسش از دوستان ، آشنایان و همکارانی که به آنها اعتماد دارید. کسانیکه از دندانپزشک خود راضی باشند و یا تجربیات خوب درمانی داشته باشند حتما پزشک خود را به شما توصیه می کنند.
  • سرچ در اینترنت ، با یک جستجوی ساده در اینترنت شما می توانید یک مطب یا ترجیحا کلینیک دندانپزشکی که ترجیحا نزدیک به منزل یا محل کار خود می باشد را پیدا کرده و به آنجا مراجعه کنید. و از نزدیک با دندانپزشک ملاقات کنید. یادتان باشد که بهداشت مطب و دندانپزشکی نیز بسیار حائز اهمیت است.
  • جستجو در شبکه های مجازی مثل اینستاگرام و … . این راه آخرین راه مطمئن برای پیدا کردن یک دندانپزشک خوب هست . ولی معایب و مزایای خود را به هر جهت دارد.

لذا توصیه می شود هر چه سریع تر برای خود یک دندانپزشک خوب انتخاب کرده و برای معاینه و طرح درمان اولیه به ایشان مراجعه کنید. در این زمان از دندانپزشک خود بخواهید که تمامی کارهایی که باید برای سلامت دهان و دندان خود انجام دهید یا به اصطلاح طرح درمان اولیه را به شما بگوید ( که این مورد به صورت خودکار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان به صورت رایگان ، انجام می شود ) و بعد هر چه سریع تر نسبت به انجام آنها اقدام کنید.

در مرحله بعد برای سالم ماندن دندانها و همچنین سلامت دهان خود هر ۶ ماه یک بار برای چکاپ دوره ای به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  • بهداشت محیط دندانپزشکی اصلی ترین و اولین رکن در انتخاب یک دندانپزشکی می باشد. در وحله اول به دنبال مطب یا کلینیکی باشید که از عدم انتقال عفونت در آن مطمئن شوید و بدانید که در آن عمل استریلیزاسیون به خوبی انجام می گردد .
  • داشتن بخشهای مختلف و مجزا از همدیگر یکی دیگر از معیارهای انتخاب یک دندانپزشکی خوب است. این بخشها عبارتند از: اتاق انتظار- بخش پذیرش- بخش درمان- بخش استریلیزاسیون
  • دارا بودن وسایل و امکانات به روز دنیا
  • داشتن پرسنل دلسوز و با مهارت
  • داشتن دندانپزشکان دلسوز، مجرب و با اخلاق ( ترجیحا در همه زمینه ها )
  • وجود رادیولوژی (تک دندان) در داخل فضای دندانپزشکی
  • تعرفه متناسب با کیفیت انجام خدمات دندانپزشکی
  • نزدیکی به منزل یا محل کار شما یا حداقل سهولت در مسیر رفت و آمد به دندانپزشکی
  •     اولین ویژگی که یک دندانپزشک خوب باید دارا باشد این است که از کمک کردن به دیگران لذت ببرد. وظیفه‌ی اصلی هر دندانپزشک خوب کمک به مردم در محافظت از دندان‌ها و کاستن از درد و مشکلاتی است که بیماری‌های دهان و دندان موجب آن می‌شود. یک دندانپزشک نه تنها باید به پولی که بابت ارائه‌ی خدمات می‌گیرد علاقه داشته باشد، بلکه کمک به مردم را نیز سر لوحه‌ی کارهای خود قرار دهد. توانایی لذت بردن از کمک به مردم اهمیت بسیار زیادی دارد چون فردی که فقط به‌خاطر پول دندانپزشکی می‌خواند نه تنها دندانپزشک بدی از آب در می‌آید، بلکه به احتمال زیاد به پولی هم که  دنبالش است نمی‌رسد.
  • دومین ویژگی یک دندانپزشک خوب این است که باید رفتاری اطمینان‌بخش و حاکی از اعتماد داشته باشد. بسیاری از بیماران فکر مراجعه به دندانپزشک را دوست ندارند و حتی عده‌ای از آن وحشت دارند. این ترس در نتیجه‌ی نفرت مردم از انجام عمل در داخل دهان‌شان است. اما اگر دندانپزشک رفتار اطمینان‌بخش و حاکی از اعتماد داشته باشد، می‌تواند باعث شود که ترس بیمار بریزد و در مطب او احساس امنیت و راحتی بیشتری کند.
  • سومین ویژگی یک دندانپزشک خوب، داشتن یک سری مهارت‌های اجتماعی است. دندانپزشک در حین کار نه تنها باید کاری کند که بیمار راحت باشد و حواسش از کار پرت شود، بلکه نوع بیماری که او از آن رنج می‌برد را برایش توضیح دهد و بگوید برای بر طرف کردن این مشکل از چه عملی استفاده می‌کند و بالاخره این‌که بیمار باید چکار کند تا در آینده به این مشکل گرفتار نشود.
  •    چهارمین ویژگی یک دندانپزشک خوب تمایل و توانایی رعایت اصول کار است. دندانپزشک برای مراقبت یا تعمیر دندان‌های بیماران ملزم به رعایت یک سری اصول استاندارد است. هرگونه انحراف از این اصول نه تنها سلامت بیمار را به خطر می‌اندازد، بلکه احتمال شکایت از دست دندانپزشک به مراجع قانونی را بالاتر می‌برد.
  • پنجمین ویژگی یک دندانپزشک خوب دقت در کار و توجه به کوچکترین جزئیات است. از دندانپزشک انتظار می‌رود ریزترین مشکلات را که ممکن است از چشم خود بیمار هم دور بماند شناسایی کرده و بتواند آن را اصلاح کند.
  • ششمین و آخرین ویژگی یک دندانپزشک خوب مهارت در کار با دست است. این یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هاست چون کار دندانپزشک با دست است و برای اصلاح مشکلات دندانی لازم است حرکات بسیار دقیقی را در دهان بیمار انجام دهد.یک لغزش کوچک می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی غیر قابل جبران دهان یا دندان بیمار شود.
  •  
  • آیا محیط کلینیک کاملا بهداشتی و مناسب می باشد؟

    • آیا تجهیرات کامل درمانی موجود است؟
    • آیا برای درمانهای مختلف و دندانپزشکی متخصصین مجرب در همان کلینیک همکاری می کنند؟
    • آیا از مواد و تجهیزات با کیفیت استفاده می شود؟
    • آیا محیط دندانپزشکی از آرامش مورد نیاز یک مکان درمانی برخوردار می باشد؟
    • آیا پرسنل و دندانپزشکان برخورد مناسبی دارند؟
    • آیا خدمات دندانپزشکی در این محل ، از تعرفه های مناسبی برخوردار می باشد؟
    • نهایتا به شما توصیه نمی شود که برای درمان دندانهای خود ارزانترین پیشنهاد را انتخاب کنید، زیرا دندانهای شما سرمایه ای گرانبها است و ارزش  ریسک کردن برای فقط کمی صرفه جویی را ندارد. از طرفی در مورد مطب هایی که تبلیغات بسیار وسیع دارند و تخفیف های عجیب می دهند نیز باید تامل کرد.
  • بسیاری از بیماران این سوال برایشان پیش می‌آید که تفاوت بین مطب دندانپزشکی و کلینیک دندانپزشکی چیست؟ در اینجا برای آشنایی شما، به برخی از این تفاوت‌ها اشاره شده‌است:

    اصولا ، مطب دندانپزشکی به مکانی اتلاق می شود که یک نفر دندانپزشک به همراه یک دستیار در یک اتاق و یک یونیت (صندلی دندانپزشکی) مشغول کار است. دندانپزشک تنها بخش خاصی از خدمات دندانپزشکی را ارائه می دهد و در سایر بخشهایی که تخصصی ندارد، بیمار را به سایر همکاران در بیرون از مطب، ارجاع می دهد.

    کلینیک دندانپزشکی به مکانی گفته می شود که در آن تمامی خدمات دندانپزشکی به صورت یکجا توسط پزشکان مختلف در آن صورت می پذیرد و بیمار دیگر نیازی نیست برای قسمتی از خدمات دندانپزشکی خود به بیرون از آن مکان مراجعه کند. مثل این است که چند مطب دندانپزشکی در یک مکان ادغام شده باشند و همه تخصصهای دندانپزشکی در یک مکان وجود داشته باشد.

    به کلینیک های دندانپزشکی در مقیاسهای بزرگ تر و معمولا دولتی ، درمانگاه دندانپزشکی گفته می شود که خصوصیات خاص خود را داراست.

    بهترین انتخاب مابین موارد گفته شده در بالا، کلینیک های دندانپزشکی هستند که خدمات دندانپزشکی را به صورت مطب ارائه می دهند. مثل این است که شما به یک مطب دندانپزشکی با همان خصوصیات،  ولی با تعداد بیشتری دندانپزشک و یونیت و تجهیزات مراجعه کرده اید تا بتوانید همه نیازهای خدمات دندانپزشکی خود را در همان جا انجام دهید.

  • واقعیت این است که بسیاری از ما از تفاوت متخصص و دندان پزشک عمومی بی اطلاع هستیم. این درحالی است که عموم جامعه کم وبیش با رشته های تخصصی پزشکی آشنایی دارند اما اغلب از تخصص های دندانپزشکی اطلاعات کافی ندارند. اکثر ما از تخصص های دندانپزشکی و شاخه های آن آگاهی نداریم و نمی دانیم کدام بیماران باید به وسیله کدام از این تخصص ها مداوا شوند.

    دوره دندانپزشکی عمومی دوره ای شش ساله است که برخی از دندانپزشکان پس از پایان این مدت و درادامه در آزمون دوره های تخصصی پذیرش دستیار ( رزیدنت ) سه تا پنج ساله شرکت کرده وبعد از قبولی در یکی از رشته های مربوطه متخصص می شوند .

    در ایران متخصصین مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی کلمه متخصص را در مهر طبابت خود قید می کنند .

    فلوشیب های تخصصی دوره هایی است که دندانپزشکان طی می کنند و در یکی از تخصص های دندانپزشکی مهارت بیشتری پیدا می کنند ولی مدرک تخصصی نخواهند گرفت ، هر چند ممکن است مانند یک متخصص ، خدمات تخصصی دندانپزشکی را انجام دهند.

    با مراجعه به دندانپزشکی دکتر بنیانیان، شما می توانید به صورت یکجا تمامی تخصص های دندانپزشکی را پیش روی خود داشته باشید و در هنگام طرح درمان اولیه ، متناسب با خدماتی که نیاز دارید به پزشکان مختلف کلینیک ارجاع داده خواهید شد.

    • متاسفانه بعضی از افراد از ترس کرونا ترجیح میدند درمان خود را به تعویق بیاندازند که این امر می‌تواند مشکلات جدی مثل عفونت ، عود درد و مشکل و یا حتی از بین رفتن دندانهای را موجب شود.اولین گام اطمینان از سلامت خودتون هست.
    • اگر احساس کسالت دارید، بی حالی و سرفه و… که دلیل آن را نمیدانید بهتر است مراجعه به دندانپزشکی و به زمان بعد از رفع کسالت موکول کنید و با این کار سلامت خودتون و اطرافیان رو به خطر نندازید.حتما نوبت قبلی بگیرید.
    • بعضی از کلینیک های دندانپزشکی در نوبت دهی زمانبندی مناسب را رعایت نمیکنند که این امر باعث ازدحام و شلوغی و معطلی میشود و ریسک انتقال بالا میبرد . به همین علت کلینیک هایی که نوبت دهی متناسب با مدت زمان خدمات را دارند انتخاب کنید.
    • رعایت پروتکل های بهداشتی پوششی ، حتما مطب و کلینیکی که انتخاب میکنید پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دستکش، کاور کفش، کاور لباس و کاور سر و مد نظر داشته باشه چرا که برای حفظ بهداشت محیط مطب و کلینیک این کار ضروریه. رو میتونید مشاهده کنید. همچنین ضدعفونی کردن دستها نیز باید قبل از ورود به مطب انجام شود.
    • مطب یا کلینیک از سیستم تهویه خوبی برخوردار باشه؛nاین مساله خیلی مهمه و حتی همانند بهتر هست که علاوه بر سیستم تهویه مناسب، از ساکشن خارج دهانی برای جلوگیری از پرتاب و پراکنده شدن ذرات حین کار استفاده بشه.
    • استفاده از دهان شویه قبل و بعد از درمان؛ ضدعفونی دهان هم میتونه کمک کننده باشه و البته در بسیاری از درمان ها این امر جز روتین درمان هست مثل جراحی لثه که متخصصین پیشنهاد میکنن که با مواد ضدعفونی کننده مخصوص، دهان توسط دندانپزشک ضدعفونی شود.  در مقالات علمی جدید به استفاده از دهانشویه مناسب قبل از درمان تاکید شده که این امر میتواند ریسک انتشار ویروس را کاهش میدهد. عموما کلینیک ها  این موارد را رعایت میکنند و بیماران هم باید با دقت نظر بیشتری این موارد را درانتخاب محل درمان بررسی کنند.
    • رادیولوژی دندان در دوران کروناnبحث رادیولوژی هم یکی دیگر از نگرانی های بیماران ما است و سوال همه آنها این است که آیا رادیولوژی دندان در دوران کرونا خطرناک است؟باید بگیم رادیولوژی دندان چه در شرایط حاضر و چه قبل از کرونا دستورالعمل های بهداشتی مشخصی دارند که باید برای جلوگیری از انتقال هرگونه بیماری رعایت شوند. و ما این موارد و باز هم بیان میکنیم تا بیماران باهاشون آشنا بشن و دقت کنند که حتما مراکز رادیوگرافی دندان این موارد رو رعایت کنند چرا که در این صورت ریسکی برای بیمار وجود نخواهد داشت و جایی برای نگرانی نیست. اولین گام این هست که مرکز رادیولوژی سیستم تهویه مناسبی داشته باشه ودر اتاق رادیوگرافی بهتر هست که جریان هوا برقرار باشه. و اپراتور که کار عکس برداری را انجام میدهید موارد بهداشتی مثل استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کند. در رادیولوژی OPG و یا پانورامیک صورت بیمار به دستگاه نزدیک میشود و بیمار باید حین عکس برداری وسیله ای را بین دندانهایش نگهداری کند که در این صورت ضدعفونی دستگاه و داشتن روکش و کاور قابل تعویض برای وسیله دهانی بسیار مهم است. برای رادیوگرافی داخل دهانی تیوب اشعه باید کاور مناسب داشته باشد و اگر از فیلم های دیجیتالی استفاده میشه باید حتما کاور داشته باشند و این امر باعث میشود که خطری متوجه بیمار نباشد.
    • بهتر است درمان هایی که تحت عنوان اورژانس های دندانپزشکی هستند مثل : ترمیم پوسیدگی ها، عصب کشی دندان، جراحی لثه و.. در اولویت باشن و سایر درمان ها مثل ایمپلنت دندان ، درمان های زیبایی دندان، اصلاح طرح لبخند، لمینت و کامپوزینت ونیر در صورت امکان به موکول کردنشان به زمان های دیگه، در اولویت های بعدی قرار بگیرند.

      البته این درمان ها نیز اگر با رعایت نکاتی که عنوان شد صورت بگیرد انجام آن بلامانع است.

      در آخر اینکه اگر مرکز درمانی و دندانپزشکی را به درستی انتخاب کنید و تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید هیچ مشکلی برای بیمار وجود نمی آید و کار درمان به موقع و با کمترین ریسک ناشی از تاخیر درمان انجام میشود.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴.۸ / ۵. تعداد آرا: ۹۵۶۳۶

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها