آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو
۴.۷
(۹۶۵۳)

ونیر کامپوزیت دندان

اگر شما هم دوست دارید لبخندی زیبا و جذاب داشته باشید، می‌توانید به کامپوزیت دندان به عنوان یکی از راه حل‌های این موضوع فکر کنید. در ادامه این مطلب تهیه شده توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص به دست بیاورید.

شاید شما هم پس از مطالعه راهکارهای داشتن لبخندی زیبا، به فکر استفاده از خدمات اصلاح طرح لبخند مانند لمینت یا کامپوزیت کردن دندان افتاده‌اید و به جستجوی این مطلب در اینترنت پرداخته‌اید. تبریک می‌گوییم. شما جامع ترین محتوای موجود در اینترنت را برای یادگیری در خصوص کامپوزیت دندان انتخاب کردید.

 

بعد قبل

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

انواع ونیر دندان

به طور کلی ۲ نوع ونیر برای دندان وجود دارد:

  • (Composite Veneers) ونیرهای کامپوزیتی

    در اصطلاح به ونیر های کامپوزیتی موارد ذیل اطلاق می‌شود: لمینت کامپوزیتی – ونیر کامپوزیت – ونیر – کامپوزیت زیبایی

  • (Porcelain Veneers) ونیرهای پرسلن

    به این ونیرها لمینیت، لمینت دندان، ونیرهای سرامیکی و ... گفته می شود

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان ( Dental composite ) یکی از درمان های دندانپزشکی است که برای ترمیم یا زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. کامپوزیت دندان ماده ای از جنس رزین یا ترکیبی از شیشه و پلاستیک است که توسط دندانپزشک روی دندان شکل داده می شود و به کمک اشعه ماورای بنفش سفت می گردد. اگر کامپوزیت به منظور زیبایی مورد استفاده قرار گیرد به آن ونیر کامپوزیت هم می گویند.

این متریال برخلاف پرکننده‌های فلزی از نظر ظاهری زیبایی بیشتری دارد و حق انتخاب میان رنگ‌های مختلف آن توسط مخاطبین امکان‌پذیر است. ونیرهای کامپوزیتی به عنوان نوعی پوشش با حداقل‌ترین تهاجم ارائه می‌شوند و هنگام قرارگیری روی دندان‌ها به‌شکل دهی آن‌ها و ایجاد ظاهری مطلوب‌تر کمک می‌کنند. این ایده برای رفع تراشه‌های کوچک و ترک‌های روی دندان بهترین است.

کامپوزیت دندان چیست

کاربرد متنوع کامپوزیت دندانی

کامپوزیت‌های دندانی یکی از رایج‌ترین متریال مورد استفاده در دندانپزشکی است که عمدتا برای بازسازی زیبایی و همچنین پر کردن دندان استفاده می‌شود. به‌ منظور انطباق با نیازهای خاص هر بیمار، انواع متعددی از کامپوزیت‌ها با ویژگی‌های متنوع به بازار ارائه شده‌ است. اما گاهی اوقات، انتخاب مناسب‌ترین کامپوزیت دندان کمی گیج کننده است.

ما در این محتوای تهیه شده توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، قصد داریم تا شما را در مسیر این تصمیم‌گیری و انتخاب مناسب ترین نوع ونیر کامپوزیت دندان راهنمایی کنیم. اما بهتر است که پیش از این کار، تعدادی از کاربردهای کامپوزیت دندان را با هم مرور کنیم:

  • ونیر دندان کامپوزیتی که به آن کامپوزیت‌ زیبایی نیز گفته می‌شود، راهکاری مناسب برای ترمیم دندان‌های قسمت جلوی دهان است.
  • کامپوزیت دندان به دلیل رنگ زیبا، استقامت بالا و شفافیت زیاد، طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد.
  • با کمک کامپوزیت امکان تغییر رنگ شکل و اندازه دندان‌ها بدون نیاز به کنده کاری سخت فراهم است.
  • از دیگر کاربردهای کامپوزیت می‌توان به پر کردن و رفع پوسیدگی‌های روی دندان اشاره کرد.
  • گاهی اوقات دندان‌ها بر اثر ضربه یا فشار بیش از حد دچار لب پریدگی می‌شود که به راحتی می‌توان با متریال کامپوزیت ظاهر آنها را بازسازی کرد؛ طوری که مواد انتخاب شده همرنگ دندان است و هیچ تفاوتی میان آنها مشاهده نمی‌شود.
  • زمانی که دندان‌ها به‌دلایل مختلفی سفیدی خود را از دست می‌دهند، دندانپزشکان به کمک کامپوزیت، رنگ دندان‌ها را چند درجه سفیدتر می‌کنند و ظاهر لبخند را بهبود می‌بخشند.

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

چه کسانی به کامپوزیت دندان نیاز دارند؟

افراد واجد شرایط برای انجام کامپوزیت دندان کسانی هستند که:

  • دندان‌هایشان بدرنگ شده است.
  • با مشکل فاصله بین دندانی مواجه هستند.
  • دندان‌های شکسته و ترک خورده دارند.
  • ارتفاع دندان‌هایشان با یکدیگر هماهنگی ندارد. (دندان‌هایشان کوتاه و بلند است)
  • دندان‌هایی کج و نامرتب (جزئی) دارند.
  • و…

علاوه بر این، متقاضیان کامپوزیت دندان باید ویژگی‌های دیگری نیز داشته باشند. ویژگی‌هایی از جمله:

  • اهل رعایت کردن بهداشت دهان و دندان‌های خود باشند.
  • سیگار نکشند.
  • دندان قروچه نکنند.
  • ساختار کلی دندان‌هایشان سالم باشد و نیازی به ارتودنسی نداشته باشند.

عکس کامپوزیت دندان قبل و بعد

عکس کامپوزیت دندان قبل و بعد

مراحل و روش انجام کامپوزیت ونیر دندان

در صورتی که شما نیز متقاضی انجام کامپوزیت دندان باشید، بهتر است با مراحل کامپوزیت کردن دندان آشنا شوید. ما در ادامه این محتوای تهیه شده توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، شما را با مراحل و روش کامپوزیت دندان آشنا خواهیم کرد.

۱- برگزاری جلسه مشاوره، پیش از تصمیم گیری

معمولا پیش از شروع فرایند هر یک از خدمات دندانپزشکی (چه زیبایی و چه درمانی)، جلسه‌ی مشاوره‌ای با حضور بیمار و دندانپزشک متخصص برگزار خواهد شد. در این جلسه مشاوره، در خصوص عوامل مختلفی صحبت خواهد شد.

برای مثال در جلسه مشاوره کامپوزیت دندان، دندانپزشک از متقاضی در خصوص قصد او از انجام این فرایند، شرایط و وضعیت دندان‌ها، زمینه بیماری و مشکلات قبلی، رنگ مورد نظر کامپوزیت و… سوال خواهد کرد.

طرح این پرسش‌ها، مناسب بودن یا نبودن کامپوزیت دندان برای فرد متقاضی را مشخص خواهد کرد. همچنین، در صورت نیاز، راهکارهای جایگزین و پیشنهادی دندانپزشک به فرد ارائه خواهد شد.

۲- انتخاب برند کامپوزیت

شرکت‌ها و برندهای مختلفی هستند که متریال مخصوص کامپوزیت را به بازار عرضه می‌کنند. شما می‌توانید، برند مورد نظرتان را با توجه به بودجه‌ای که برای کامپوزیت کردن دندان‌هایتان کنار گذاشتید انتخاب کنید.

معروف‌ترین برندهای تولید کننده متریال کامپوزیت دندان شامل Bisco، Coltene، DMG America، Kerr، Tokuyama Dental America ،Ivoclar Vivaden و SDI هستند.

۳- انتخاب رنگ کامپوزیت

برای انتخاب مناسب ترین رنگ کامپوزیت دندان، دندانپزشک پالت رنگ بندی کامپوزیت‌ها را به بیمار نشان و راهنمایی‌های لازم نیز به او ارائه خواهد داد. در نهایت، بیمار با توجه به علاقه شخصی خود و راهنمایی‌های دندانپزشک متخصص، رنگ مورد نظر خود را انتخاب خواهد کرد.

توجه داشته باشیید که باید برای انتخاب رنگ کامپوزیت دندان‌های خود، به رنگ پوستتان نیز توجه داشته باشید. برای مثال، اگر پوستی سبزه و گندمی دارید، کامپوزیت‌های سفید یا صدفی، گزینه مناسبی برای شما نیستند.

سعی کنید رنگی زیبا و طبیعی که با رنگ پوست صورتتان تطابق دارد را برای خود انتخاب کنید. این کار، کامپوزیت دندان‌های شما را طبیعی‌تر جلوه می‌دهد.

۴- رفع مشکلات جزئی دندان‌ها

دندانپزشک متخصص باید پیش از شروع فرایند کامپوزیت دندان‌های شما، ایرادات جزئی دندان‌ها را برطرف کند. حذف پوسیدگی‌ها، عصب کشی احتمالی و… نمونه‌هایی از این اقدامات هستند.

۵- جرم گیری دندان

دندان شما پیش از نصب کامپوزیت باید به خوبی تمیز و عاری از هر گونه پلاک و جرم باشد. به همین دلیل، دندانپزشک پیش از شروع فرایند نصب کامپوزیت‌ها، اقدام به پاکسازی و جرم‌گیری دندان‌های شما خواهد کرد.

۶- اسید شویی سطح دندان

در مرحله اسید شویی دندان، ماده‌ای اسیدی که به شکل ژل یا مایع است، با کمک سرنگ روی دندان‌ها ریخته می‌شود. این مرحله بدون درد است و تنها ممکن است مزه‌ای تلخ را در دهان شما ایجاد کند.

۷- نصب و فرم دادن کامپوزیت

لایه کامپوزیتی که روى دندان قرار مى‌گیرد، بسیار نازک و ظریف است. لذا لازم نیست براى جبران ضخامت آن، سطح بیرونى دندان تراشیده شود. کامپوزیت حالتی خمیری شکل دارد و توسط نوعی چسب مخصوص به سطح دندان باند می‌شود.

پس از نصب کامپوزیت، دندانپزشک با استفاده از تکنیک لایه گذاری، مواد را بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌دهد. این کار، تا زمانی که دندانپزشک به شکل و رنگ طبیعی کامپوزیت برسد ادامه پیدا می‌کند.

۸- پالیش سطح بیرونی کامپوزیت

پس از سفت شدن مواد کامپوزیت روی دندان، دندانپزشک سطح کامپوزیت را برای ایجاد سطحی صاف و درخشان و دست یافتن به طبیعی ترین ظاهر پالیش می‌کند. همچنین، کاندیدای کامپوزیت دندان پس از مشاهده کامپوزیت نصب شده، نظر خود را به دندانپزشک ارائه می‌کند. (تا در صورتی که نیاز به تغییر خاصی بود، همان زمان اعمال شود)

نکات تکمیلی در خصوص کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان بسیار محافظه کارانه و با حداقل تراش ممکن و یا بدون تراش دندان انجام مى‌گردد. از آنجا که لایه کامپوزیت ونیر توسط چسب‌هاى مخصوص کاملا به سطح دندان باند مى‌شود لذا استحکام زیادى پیدا مى‌کند و براحتى نمى‌شکند. البته بایست بعد از درمان مراقب جویدن اجسام خیلى سخت بود.

همانطور که گفته شد در این روش پس از تمیز کردن و آماده سازى سطح دندان، ماده خمیرى کامپوزیت دندان روى سطح بیرونى دندان فرم داده مى‌شود و توسط نور مخصوصى سخت و به دندان چسبانده مى‌شود.

مزایای کامپوزیت دندان

رزین کامپوزیت راهکاری عالی برای بهبود زیبایی دندان‌ها مانند تغییر رنگ، ترمیم دندان‌های پوسیده و حذف فاصله بین دندان است. هنگام سخت شدن ماده کامپوزیتی تغییر شکل دندان ها را شاهد هستیم. در ادامه با مزایای رزین کامپوزیت برای حفظ زیبایی و ظاهر دندان‌ها آشنا می‌شوید:

عکس نمونه کار کامپوزیت دندان دکتر بنیانیان

  • کامپوزیت از نظر زیبا شناختی بسیار چشمگیر است. زیرا با رنگ و ظاهر طبیعی دندان‌ها مطابقت کامل دارد.
  • برای نصب کامپوزیت، نیازی به تراش دادن دندان نیست. در نتیجه، این فرایند هیچ آسیبی به مینای دندان شما وارد نخواهد کرد.
  • کامپوزیت در چند ثانیه سفت می‌شود و نتیجه کار پس از خروج شما از دندانپزشکی به وضوع مشخص خواهد بود.
  • کامپوزیت به دندان‌ها می‌چسبد و موجب استحکام بیشتر آنها می‌شود.
  • از شکستگی آنها جلوگیری می‌کند و در صورت آسیب دیدگی به راحتی قابل تعمیر است.
  • قیمت آن نسبت به دیگر روش‌های زیباسازی مقرون به صرفه‌تر است.
  • تنها در یک جلسه انجام می‌شود و نیازی به حضور مجدد شما در مطب یا کلینیک دندانپزشکی نیست.
  • جایگزین مناسبی برای برای روکش دندان است.

معایب انجام ونیر کامپوزیت دندان

هر فرایندی که تغییری در حالت طبیعی بدن ایجاد کند، ممکن است با عوارضی نیز همراه باشد. کامپوزیت دندان هم از این قائده مستثنی نیست. در ادامه این مطلب تهیه شده توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، به تعدادی از معایب کامپوزیت دندان اشاره خواهیم کرد.

عفونت لثه

در مواقعی که کامپوزیت دندان به صورت صحیح روی دندان‌ها قرار نمی‌گیرد، احتمال پوسیدگی دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند. اگر پوسیدگی گسترش یابد، مجبور می‌شوید کامپوزیت را بردارید و حتی گاهی اوقات احتمال کشیدن دندان نیز وجود دارد.

واکنش‌های آلرژیک

برخی افراد نسبت به کامپوزیت دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند. از جمله رایج‌ترین نشانه‌های این حساسیت قرمز شدن لثه، احساس سوزش و تورم لثه است. در صورت مواجه شدن با این مشکلات بهتر است به سرعت به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا فرایند برداشتن کامپوزیت صورت بگیرد.

آسیب دیدگی کامپوزیت

کامپوزیت نسبت به دندان‌های طبیعی استحکام کمتری دارد. بنابراین در صورت عدم توجه و رعایت نکات مراقبتی ممکن است دچار فرسودگی شود و رفته رفته استحکام ایده آل خود را از دست بدهد.

تصمیم گیری درباره انجام ونیر کامپوزیت یا درمان‌های جایگزین

علاوه بر ونیر کامپوزیت، روکش‌های مختلفی برای ساخت لبخندی جدید و متحول سازی صورت شما وجود دارد. این روکش‌ها مستقیما روی سطح جلویی مینای دندان قرار می‌گیرد و رنگ، ظاهر، ابعاد و… مشکلات دندان را به‌راحتی می‌پوشاند. همچنین روش‌هایی مانند باندینگ دندان می‌تواند ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشد که هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد.

به‌طور کلی دو نوع روکش وجود دارد: چینی و کامپوزیت. همانطور که از نامشان مشخص است، ونیرهای چینی به‌صورت سفارشی از پرسلن ساخته می‌شوند که کاملا متناسب با دندان هستند. ونیرهای کامپوزیت نیز اغلب از جنس رزین همرنگ دندان‌ها ساخته می‌شوند که همان نوع ماده‌ای است که در اجرا باندینگ دندان حضور دارد. بنابراین برای انتخاب ونیر یا دیگر روش‌ها باید شرایط و خواسته‌هایتان را بررسی کنید و ببینید کدام روش گزینه بهتری برای شماست.

پس از خواندن این مطلب و سپس مشورت با دندانپزشک خود می توانید راحت تر درباره انجام ونیر کامپوزیت تصمیم گیری نمایید.

ما در مقاله‌ی دیگری، مفصلا به توضیح قیمت کامپوزیت دندان پرداخته‌ایم.

درمان‌های جایگزین به‌جای ونیر کامپوزیت

یکی از درمان‌های جایگزین به‌جای ونیر کامپوزیت، لمینیت دندان است که از پوسته نازک سرامیکی طراحی می‌شود و با تراشیده شدن سطح روی دندان‌ها، روی آن قرار می‌گیرد.

دندانپزشک پس از انجام بررسی‌های لازم، دندان را تراشیده و با قالب گیری، پوسته جدید دندان را طراحی می‌کند که این پوسته بر اساس دندان‌ها و وضعیت فک قابل ساخت است.

همچنین در صورت کج بودن بیش از حد دندان‌ها درمان جایگزینی ارتودنسی دندان پیشنهاد می‌شود. با استفاده از این روش دندان‌ها بر جای اصلی شدن قرار می‌گیرند و به‌صورت مرتب کنار یکدیگر ظاهر می‌شوند.

روش های جایگزین کامپوزیت دندان

از دیگر روش‌های سریع حفظ زیبایی و جذابیت دندان‌ها می‌توان به باندینگ دندان اشاره کرد. این روش با کمک مواد رزین کامپوزیت ظاهر نامناسب دندان‌ها را ترمیم می‌کند و تنها طی یک جلسه قابل اجراست.

بلیچینگ دندان هم یکی دیگر از جایگزین‌های کامپوزیت به حساب می‌آید. زیرا با سفیدتر کردن دندان، ظاهری جذاب تر و لبخندی دلرباتر به شما هدیه خواهد داد. شما می‌توانید، سایر مزایای بلیچینگ دندان را در این مقاله مطالعه کنید.

در نهایت، آخرین روش جایگزین کامپوزیت دندان، استفاده از  ایمپلنت دندان است. ایمپلنت ساختار دندان را به طور کلی و از نو بنا می‌کند و از نظر عملکردی، بسیار شبیه به یک دندان طبیعی است.

جنس کامپوزیت ونیر دندان

ونیر کامپوزیت از رزین سفید ساخته می‌شود. هر چقدر جنس رزین استفاده شده در کامپوزیت دندان مرغوب‌تر باشد، می‌توانید برای مدت طولانی‌تری از لبخند زیبای خود لذت ببرید.

برندهای معروف ونیر کامپوزیت

با انتخاب برندهای معروف و معتبر کامپوزیت، بی شک از ظاهر دندان‌هایتان لذت بیشتری خواهید برد و همچنین، از کیفیت و دوام کامپوزیت شگفت‌زده خواهید شد. در ادامه این محتوا که توسط تیم کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیایان تهیه شده است، با چند برند معروف تولید کننده کامپوزیت آشنا خواهیم شد.

کامپوزیت سارمکو

کامپوزیت سارمکو محصولی از یک شرکت سوئیسی می‌باشد. کیفیت و استحکام خوب این برند به همراه خواص فیزیکی مناسب و پایداری رنگ از جمله ویژگی‌های مطلوب کامپوزیت‌های سارمکو است. این برند برای دندانپزشکان هم محبوب است زیرا به خوبی در جای خود قرار می گیرد.

کامپوزیت توکویاما

کامپوزیت توکویاما Tokuyama یکی از کامپوزیت‌های زیبایی و ترمیمی ژاپنی است. این نوع کامپوزیت از نوع رزینی و سوپر نانو یونیورسال بوده و در برابر ساییدگی‌هایی که طی گذشت مدت زمان طولانی برای دندان ها اتفاق می‌افتد مقاوم است.

Coltene

یکی از بهترین و جدیدترین برندهای فعال در ساخت کامپوزیت coltene است که متریال ارائه شده آن شباهت زیادی با مینای طبیعی دندان دارد و کیفیت و مرغوب بودن آن حرف اول را می‌زند.

DMG America

از دیگر برندهای خاص کامپوزیت‌های موجود در بازار، برند DMG است که ویژگی‌های عالی در ساخت آن در نظر گرفته و مقاومت بالای متریال کاملا حس می‌شود.

Bisco

شرکت بیسکو یکی از بهترین برندهای آمریکایی در زمینه تولید کامپوزیت دندان است که در تولید کامپوزیت‌های آن ماده‌ای به نام سیلیکات کلسیم ایفای نقش می‌کند. این برند دارای استحکام و مقاومت بالایی است که به‌خوبی فرم می‌پذیرد و زیبایی بی نظیری به دندان‌ها می‌دهد.

SDI

این برند نیز یکی دیگر از برندهای آمریکایی است که در تولید ونیرهای خاص به‌خوبی درخشیده‌است. استحکام کامپوزیت این برند بسیار بالاست و شباهت زیادی با دندان‌های طبیعی دارد.

IPS

برند IPS بهترین برند کامپوزیت دندان در دنیاست که محصول شرکت ایووکلار ( ivoclar ) کشور Liechtenstein می باشد. خاصیت نانو سرامیکی این کامپوزیت ، آن را از نظر کیفیت، درخشندگی، دوام و زیبایی از سایر برندهای دیگر کامپوزیت دندان متمایز می کند. 

کشورهای مهم تولید کننده کامپوزیت زیبایی عبارتند از ژاپن، سوئیس ، امریکا و …

معروف‌ترین کشورهای تولید کننده کامپوزیت دندان

از معروف‌ترین کشورهای تولید کننده ونیر کامپوزیت دندان می‌توان به چین، ژاپن، انگلیس، استرالیا، آمریکا، برزیل و آلمان اشاره کرد. شما می‌توانید برندهای معروف هر کدام از این کشورها را در جدول زیر مشاهده کنید.

برندهای معروف ژاپن : Gradia Direct ، Geanial ،  kuraray ، Tokoyama

معروف ترین برند سوئیس : Saremco، ….

برندهای معروف امریکا : Kerr، Bisco ، ۳M  ،  Cosmedent، IPS

کشور برندهای معروف

ژاپن

 Gradia Direct ، Geanial ،  kuraray ، Tokoyama

سوئیس

Saremco، IPS

آمریکا

Kerr، Bisco ، ۳M ، Cosmedent، IPS

انگلیس

solafil

چین

spident

کامپوزیت متحرک دندان چیست؟

کامپوزیت متحرک دندان یا همان لمینت متحرک دندان، یکی از راهکارهای سریع و کاربردی برای افرادی است که:

  • به دنبال لبخندی زیبا میگردند.
  • موقتی بودن ظاهر دندان‌ها برایشان اهمیتی ندارد.
  • برای پوشاندن عیوب دندان‌هایشان عجله دارند.
  • بودجه‌ی کمی برای داشتن لبخندی صاف و دندان‌هایی یک دست دارند.

کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

این کامپوزیت‌ها، بدون هیچگونه آسیبی به ساختار فک بالا و پایین، لثه‌ها و نیز دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به قیمت پایین و کاربرد کوتاه مدتشان، می‌توانند برای مدتی جوابگوی نیاز شما باشند.

نحوه انتخاب رنگ کامپوزیت

کامپوزیت دندان دارای رنگ‌های متنوعی است که رنگ بندی آن به ۴ دسته A, B, C و D تقسیم می‌شود. هر کدام از این دسته‌ها دارای گروه‌های مختلف رنگی است.

برای مثال، گروه رنگ کامپوزیت دندان A دارای طیف رنگ قهوه‌ای، گروه B دارای رنگ بندی زرد است و گروه C نیز در رنگ خاکستری قرار دارد. همچنین طیف رنگی قرمز به گروه D اختصاص دارد.

برای اینکه تصمیم بگیرید میان رنگ‌های مختلف کدامشان مناسب شما است و بهتر با رنگ پوست همخوانی پیدا می‌کند، باید به برخی نکات توجه ویژه داشته باشید. استفاده از مشاوره دندانپزشکی رایگان کلینیک دکتر بنیانیان نیز در این مسیر بسیار کمک کننده است.

برای مثال، اگر رنگ پوست شما تیره است اجرای رنگ‌های طبیعی کامپوزیت گزینه بهتری است. اما کسانی که رنگ پوست سفیدی دارند، راحت‌تر می‌توانند از رنگ‌های سفیدتر کامپوزیت استفاده‌کنند. با این حال، پیشنهاد ما این است که در انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت به دندانپزشک خود اعتماد کنید.

رنگ کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان به طور میانگین حدود پنج سال دوام می‌آورد که نسبت به لمینت دندان حدود یک سوم است! البته شما می‌توانید با مراقبت‌هایی ساده، دوام و طول عمر کامپوزیت دندان‌ های خود را افزایش دهید. 

عوامل اثرگذار روی ماندگاری طولانی مدت کامپوزیت دندان

عوامل مختلفی روی ماندگاری و افزایش عمر کامپوزیت تأثیرگذار است که ادامه‌ی این محتوا که توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان تهیه شده است به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

ناحیه پر کردن

قرار است کدام دندان را کامپوزیت کنید و کامپوزیت در کدام قسمت از فک در حال اجراست؟ از آنجا که فشار جویدن غذا روی هر کدام از دندان‌ها متفاوت است، دوام کامپوزیت هر کدام از دندان‌ها با یکدیگر فرق می‌کند. برای مثال، معمولا کامپوزیت دندان‌های آسیاب سریع‌تر نیاز به ترمیم پیدا می‌کنند.

دندان قروچه

با اعمال فشار زیاد و سایش مداوم دندان‌ها بر اثر دندان قروچه ماندگاری کامپوزیت کاهش پیدا می‌کند. پس اگر با این مشکل مواجه هستید بدانید که کامپوزیت دندان شما طول عمر چندانی ندارد و سلامتی دندان‌ها در خطر است.

میزان پر کردن

هر چه میزان پر کردن دندان با کامپوزیت بیشتر باشد، احتمال آسیب دیدگی و از بین رفتن کامپوزیت بیشتر خواهد بود.

رژیم غذایی

مواد غذایی مصرفی شما نه تنها روی سلامت دهان و دندان تأثیرگذار است، بلکه ماندگاری کامپوزیت دندان را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد. مصرف برخی غذاهای حاوی قند فراوان مانند شیرینی، نوشابه و… احتمال آسیب دیدگی ونیر کامپوزیت را افزایش می‌دهد.

بهداشت دهان و دندان

یکی دیگر عوامل مهم بر ماندگاری دندان‌های کامپوزیت شده، رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی است. هر چه در این زمینه دقت بیشتری داشته باشید، طول عمر بیشتری از کامپوزیت مشاهده می‌کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان و کامپوزیت

احتیاط در جویدن

یکی از مراقبت‌های بسیار مهم بعد از زیبایی دندان‌ها، احتیاط در جویدن است. دندانپزشکان برای اجرای کامپوزیت از دستگاه‌های لیزر استفاده می‌کنند و با کمک آنها مواد را روی مینای دندان ثابت قرار می‌دهند.

نوشیدن و خوردن غذا بعد از ونیر کامپوزیت یا سرامیک ممنوع نیست؛ اما بهتر است هنگام غذا خوردن فشار زیادی به دندان‌ها وارد نکنید و مصرف غذاهای نرم گزینه بهتری است.

همچنین، خوراکی‌هایی همچون سیب، هویج، آب نبات و… فشار زیادی به دندان‌ها وارد می‌کند و ممکن است استحکام کامپوزیت یا لمینت را تحت‌تأثیر قرار دهد. بهتر است برای مصرف این دسته از غذاها آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر خورد کنید.

ما در مقاله‌ای دیگر، به بررسی کامل‌تر عوامل تاثیرگذار بر قیمت کامپوزیت دندان پرداخته‌ایم که ممکن است برای شما مفید باشد.

تفاوت ونیر کامپوزیت و ونیر پرسلن

ونیر پرسلن و کامپوزیت هر دو برای تغییر ظاهر دندان‌ها انتخاب می‌شوند. اما تفاوت‌های زیادی میان این دو روکش وجود دارد.

لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟

  • مهم‌ترین تفاوت میان این دو، میزان ایجاد تغییر رنگ دندان‌هاست. در واقع ونیرهای پرسلن قدرت بیشتری در ایجاد تغییر رنگ دندان‌ها نسبت به کامپوزیت دارند.
  • مقاومت و استحکام ونیر کامپوزیت نسبت به پرسلن ها کمتر است و خیلی راحت دچار شکنندگی می‌شود. البته این نکته‌ هم بگوییم که کامپوزیت‌ها قابل ترمیم هستند و نیازی نیست برای تعمیر آن هزینه زیادی پرداخت کنید.
  • لمینت‌ها نسبت به کامپوزیت نازک‌تر و ظریف‌تر هستند و از نظر جلوه و زیبایی برایت بیشتری دارند.
  • بیشتر مواقع کامپوزیت برای رفع اصلاحات جزئی انتخاب می‌شود و بسیار سریع قابل اجراست.

ما در مقاله‌ی دیگری به بررسی تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان پرداخته‌ایم که ممکن است خواندن آن برای شما خالی از لطف نباشد.

فرق لمینت سرامیکی و ونیر کامپوزیت در چیست؟

بسیاری از مراجعه کنندگان به مطب دندانپزشکی دکتر بنیانیان میان انتخاب بین انواع لمینت سرامیکی و ونیر کامپوزیتی دچار شک هستند.

هر دوی این روش‌ها برای زیبایی دندان‌ها، افزایش استحکام و تغییر ظاهری آنها طراحی شده‌اند که طی مراحل آنها لایه بسیار نازک روی دندان‌های جلویی قرار می‌گیرد. اما در برخی موارد دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند.

اغلب دندانپزشکان با مهارت و تجربه فراوان و بررسی شرایط بیماران یکی از این دو روش را انتخاب می‌کنند، زیرا واقعیت این است که هر کدام از این روش‌ها برای بیماران دارای شرایط خاص طراحی شده‌است.

برای مثال، اگر از تنها از موقعیت یک الی دو دندان خود ناراضی هستید اجرای کامپوزیت دندان کفایت می‌کند. اما اگر دوست دارید تفاوت منحصربه فرد و چشمگیری در دندان‌های تان ایجاد کنید لمینت سرامیکی گزینه‌ی بهتری است.

لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟

همانطور که می‌دانید‌، هم لمینت و هم کامپوزیت دارای مزایا و معایبی هستند. ونیر کامپوزیت فقط طی یک جلسه انجام و باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود. این کار بدون آسیب رساندن به مینای دندان یا کشیدن آن انجام می‌شود.

همچنین هزینه ونیر کامپوزیت تقریبا نصف لمینت است. لازم به ذکر است که اگر لمینت ترک بخورد یا دچار شکستگی شود باید کلا تعویض شود. در حالی که در ونیر کامپوزیت چنین نیست.

عکس نمونه کار لمینت دندان دکتر بنیانیان

با وجود تمام مزایایی که برای کامپوزیت ذکر کردیم، اما آن‌ها قابل رقابت با لمینت نیستند. لمینت ماده‌ای بسیار محکم است که تا ۲۰ سال دوام دارد. لمینت سرامیکی زیباتر و طبیعی‌تر از ونیر کامپوزیت است. 

علاوه بر این، لمینت بسیار شبیه به خود دندان است، بنابراین تراشیدگی جزئی مینای دندان را جبران می‌کند. لمینت در برابر رنگ مقاوم‌تر می‌باشد و احتمالا نیازی به تغییر رژیم‌غذایی امتناع از خوردن غذاهای رنگی نداشته باشید.

با این حال، این شما هستید که تصمیم می‌گیرید کدام درمان برایتان مناسب است و همچنین، باید با مشاوره دندانپزشکی زیبایی صحبت کنید تا به شما در تصمیم‌گیری درست کمک کند.

انواع کامپوزیت دندان از نظر ساختاری و تفاوت آن‌ها با یکدیگر

کامپوزیت‌ها از نظر ساختار با یکدیگر متفاوت هستند. اگرچه که جنس تمام آن‌ها رزین یا شیشه و سرامیک است؛ اما از نظر ضخامت، مقاومت و ظاهر با یکدگیر متفاوتند. در ادامه با انواع کامپوزیت دندان و ویژگی‌های آنها آشنا می‌شویم.

کامپوزیت ماکروفیلد

این مدل کامپوزیت از ذرات حدود ۵ الی ۱۰ میکرومتر طراحی شده است و مقاومت بالایی دارد. اما در برابر سایش و ضربه کمی حساس است.

کامپوزیت میکروفیلد

این دسته از کامپوزیت‌ها از سیلیس کلوئیدی با ذرات حدود چهار دهم میلی میکرومتر طراحی شدند و نسبت به گزینه قبلی وزن کمتری دارند. اما از مقاومت مکانیکی کمتری برخوردارند.

کامپوزیت‌های بولک

این دسته از کامپوزیت‌ها دارای ذرات سیلیس و زیرکونیا هستند که مقاومت کمی در برابر سایش و ضربه از خود نشان می‌دهند. اما باعث می‌شوند که هیچ گاه ذرات غذا میان دندان‌ها قرار نگیرد.

کامپوزیت نانوفیلد

ذرات این مدل دارای اندازه‌ای حدود ۲۰ الی ۷۰ نانومتر است که مقاومت بالایی در برابر سایش دارد و در قالب واحد کلی اجرا می‌شود.

لک شدن کامپوزیت دندان

یکی از نگرانی‌های مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان که بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران است، دلشوره بابت تغییر رنگ دادن و لک شدن کامپوزیت دندان است که البته دلشوره‌ای کاملا به جا و منطقی است.

اما نکته قابل توجه، این است که تغییر رنگ کامپوزیت دندان یک شبه و ناگهانی رخ نخواهد داد. بلکه دست به دست دادن چندین عامل مختلف در کنار یکدیگر است که می‌تواند منجر به چنین چیزی شود.

در ادامه با عوامل مختلفی که باعث تغییر رنگ کامپوزیت دندان می‌شوند آشنا خواهیم شد.

لک شدن و تغییر رنگ کامپوزیت دندان

  • با بالا رفتن سن، خط لثه به‌طور طبیعی بیرون می‌آید و موجب می‌شود ذرات غذایی میان آن به دام افتد. حال اگر کامپوزیت انجام داده باشید، با مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها رنگ آن خیلی سریع تغییر می‌کند.
  • از دیگر عوامل موثر بر تغییر رنگ کامپوزیت، کیفیت آن است. معمولاً مارک‌های ارزان قیمت و بی کیفیت خیلی سریع زیبایی خود را از دست می‌دهند.
  • آسیب دیدگی دندان‌ها بر اثر ضربه و فشار موجب تغییر رنگ عاج و کامپوزیت می‌شود.
  • در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، رنگ سطح کامپوزیت تغییر پیدا می‌کند.

آیا کامپوزیت باعث جلو آمدن دندان می‌شود؟

کامپوزیت دندان برای رفع بدشکلی‌ها و فاصل میان دندان‌ها گزینه ایده آلی است. دندانپزشکان با تکیه‌بر دانش و مهارتشان، نواقص دندان‌ها را به بهترین صورت می‌پوشانند و لایه نازکی از ونیر کامپوزیت را روی دندان قرار می‌دهند. بنابراین در صورت بهره مندی از مهارت و تجربه دندانپزشک هیچ گاه شاهد جلو آمدن دندان‌ها نخواهید شد.

جمع بندی نهایی

ما در این محتوای تهیه شده توسط کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان به بررسی کامپوزیت دندان، مزایا، معایب و انواع کامپوزیت پرداختیم. آموختیم که این متریال، علاوه بر کاربردی که برای پر کردن دندان دارد، به زیبایی دو چندان دندان ها نیز کمک می‌کند.

ونیر کامپوزیت با قرار گرفتن روی دندان‌های کج، نامرتب، کوتاه و بلند و آسیب دیده، آن‌ها را در پشت خود پنهان می‌کند و لبخندی زیبا و براق را به شما هدیه می‌دهد.

در صورتی که ساکن شهر تهران هستید و قصد دارید تا از خدمات کامپوزیتی کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان استفاده کنید، می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس حاصل نمایید و یا به آدرس ما واقع در  میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست) ، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷  مراجعه نمایید.

سوالات متداول کامپوزیت دندان

کامپوزیت یکی از مؤثرترین روش‌های زیباسازی است که به رفع لکه‌ها، شکستگی‌ها و لب پریدگی‌های دندان کمک می‌کند. از نظر ظاهری این روش مشابه دندان‌ها طراحی شده است، اما لمینت سرامیکی درخشش بیشتری دارد و برای ساخت لبخند هالیوودی انتخاب می‌شود.

همچنین اگر مشکلات دندان زیاد باشد و از دندان‌های آسیب دیده رنج می‌برید، احتمال اینکه دندانپزشک لمینت را پیشنهاد دهد وجود دارد.

در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان احتمال پوسیدگی دندان‌ها بسیار افزایش می‌یابد. در حالی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مداوم موجب حفظ سلامتی دندان‌ها و لثه می‌شود.

  • باندینگ
  • پر کردن دندان
  • زیبایی

برای این روش درمانی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و بیماران در هر سنی که باشند می‌توانند از آن استفاده کنند، اما این درمان‌ها نبایست در زیر سن بلوغ و براى کودکان و نوجوانان انجام شود، زیرا در این سنین بدلیل رویش دندان‌ها، موقعیت لبه لثه نسبت به کامپزیت تغییر کرده و بمرور ظاهر نامناسبى ایجاد مى‌شود.

برای بررسی دقیق هزینه کامپوزیت دندان به مقاله مربوط مراجعه کنید.

لمینت بیشتر کاربرد زیبایی دارد. اما کاربرد روکش بیشتر درمانی و حفاظت از دندان ترمیم شده است. جنبه‌های زیبایی لمینت بسیار بیشتر از کامپوزیت است.

ونیرهای چینی انتخابی مطلوب برای بسیاری از بیماران است. دکتر متخصص دندانپزشکی به طور کامل کاندیداتوری شما برای روکش های چینی را در طول معاینه در مطب ارزیابی می‌کند تا مطمئن شود که آنها برای شما مناسب هستند. ونیرهای کامپوزیت مستقیماً روی دندان طبیعی شما از یک رزین سفید رنگ تراشیده می‌شوند.

حدود ۵ الی ۷ سال است که ممکن است به‌دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و رژیم‌غذایی کمتر شود.

رزین کامپوزیتی یکی از راهکارهای پر کردن دندان است که رنگ مشابهی نسبت به دندان‌های طبیعی دارد و دوام متوسطی نسبت به فشار و ضربه دارد.

این روش نسبت به روکش‌ها هیچ آسیبی به دندان نمی‌رساند و نیازی به برداشتن مینای دندان ندارد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴.۷ / ۵. تعداد آرا: ۹۶۵۳

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.