آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو
۴.۶
(۶۹۵۶)

جراحی لثه

جراحی لثه یا پریودنتیکس چیست؟ این جراحی چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا همه افراد می‌توانند جراحی لثه انجام دهند؟ با کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان در ادامه این مقاله همراه باشید تا به پاسخ تمامی این سوالات بپردازیم.

جراحی لثه یا پریو ( periodontics ) چیست؟

جراحی لثه یا پریودنتیکس یک حوزه مهم در دندانپزشکی است که به بررسی، تشخیص و درمان بیماری‌های لثه و بافت‌های حوالی دندان می‌پردازد. کلیه درمان‌های ایمپلنت دندان، افزایش طول تاج دندان و درمان بیماری‌های لثه در این گروه قرار می‌گیرند.

تخصص پریو یا همان تخصص جراحی لثه هم شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری‌های بافت نرم و سخت (بجز دندان) و افزایش طول تاج دندان در حفره دهان می‌پردازد.

جراحی لثه یا پریو ( periodontics ) چیست؟

واژه پریودنتیک از دو واژه یونانی «peri» به معنای اطراف و «odont» به معنای دندان گرفته شده است. به همین دلیل است که این کلمه به معنای مراقبت از بافت‌های اطراف دندان (یا همان لثه) است.

جراحی لثه نوعی جراحی زیبایی پلاستیک محسوب می‌شود و فرایندهای مربوط به ترمیم و بازسازی آسیب‌های وارد شده به لثه در این جراحی صورت می‌گیرد. به عبارتی، در شرایطی که مشکلی برای لثه‌های شما به وجود بیاید، باید به متخصص پریودنتیست مراجعه نمایید.

اما متخصص پریودنتیست قادر به رفع چه مشکلاتی است؟ این تخصص در زیرشاخه کدام یک از رشته‌های پزشکی قرار می‌گیرد؟ در ادامه به توضیح این موضوع خواهیم پرداخت.

جراحی لثه 1

پریودنتیست کیست؟

بیمارانی که دارای بیماری پریودنتال (مشکلات لثه) می‌باشند از خدمات شخصی به نام پریودنتیست بهره می‌برند. یک پریودنتیست، دندانپزشکی است که در جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری پریودنتال تخصص گرفته است و مدت سه سال در دانشکده دندانپزشکی آموزش‌های ویژه تخصصی را گذرانده است.

دندانپزشکی که موفق به گذراندن دوره تخصصی پریو (جراحی لثه) می‌شود به عنوان پریودنتیست (متخصص جراحی لثه) شناخته می‌شود و به ارائه خدمات در حوزه درمان بیماری‌های لثه، جراحی‌های ماینور و میکروسکوپی دهانی، اعمال زیبایی، مهندسی بافت، بازسازی و پیوند استخوان و بافت نرم دهان و کاشت دندان (ایمپلنت) می‌پردازد.

پریودنتیست در انجام آخرین تکنیک‌های تشخیصی و درمان بیماری لثه حرفه‌ای می‌باشد. علاوه بر این می‌تواند پروسه‌های پریودنتال خاصی را به جهت بهبود بخشیدن زیبایی بیماران انجام دهد.

انواع جراحی لثه

درمان‌های لثه به دو دسته عمده درمان‌ های غیر جراحی لثه و درمان‌ های جراحی لثه تقسیم می‌شود.

انواع جراحی لثه

درمان‌های غیر جراحی

عموم پریودنتیست‌ها توافق دارند که بعد از جرمگیری، بیماران نیاز به دریافت درمان‌های بیشتری مانند جراحی ندارند. اما عمده آن‌ها نیاز به دریافت درمان‌های نگهدارنده (maintenance) جهت حفظ سلامتیشان دارند.

درمان‌های غیرجراحی محدودیت‌های خاص خود را دارد و در صورت عدم دستیابی به سلامتی کامل پریودنتال بعد از درمانهای فوق، پیشنهاد جراحی پریودنتال جهت بازسازی آناتومی صدمه دیده و تسهیل رعایت بهداشت می‌گردد.

جراحی لثه زمانی الزامیست که پریودنتیست تشخیص دهد که بافت‌های پریودنتال اطراف دندان ناسالم است و امکان ترمیم آن توسط درمان‌های غیرجراحی وجود ندارد.

درمان‌های جراحی

درمان‌های جراحی پریودنتال ۴ دسته بسیار مهم دارند:

  • جراحی لثه با لیزر

  • ایمپلنت‌های دندانی

  • جراحی زیبایی لثه

  • جراحی افزایش طول تاج

جراحی لثه با لیزر

گاهی اوقات جراحی لثه پیش نیاز برخی درمان‌ها مانند درمان بیماری‌های لثه، ارتودنسی و یا ایمپلنت دندان است. لذا دندانپزشک ناچار به انجام جراحی لثه خواهد بود.

از سویی دیگر، پیشرفت‌های اتفاق افتاده در حوزه‌ی پزشکی و دندانپزشکی، راهکارهای جدیدی را برای هر دو گروه پزشک و بیمار فراهم کرده است. استفاده از لیزر در دندانپزشکی، یکی از این پیشرفت‌ها است.

جراحی لثه با لیزر

کاربرد لیزر در جراحی لثه، برای حذف باکتری‌های رشد کرده در لثه است. در این جراحی، لیزر با طول موج مشخصی بر سطح لثه تابانده می‌شود. لیزری که ضخامتی کمتر از تار مو دارد، به بخش‌های عمقی‌تر لثه نفوذ پیدا می‌کند و باکتری‌هایی که منجر به عفونت لثه شدند را تبخیر می‌کند.

پس از این مرحله که پاکسازی اولیه نام دارد، لیزر به بخش‌های دیگر لثه تابانده می‌شود. با این کار با ایجاد لخته خون، لثه تحریک به بازسازی و ترمیم مجدد خواهد شد.

برای درک عمق هنر لیزر در انجام این کار، به یاد بیاورید که تا سال‌ها قبل (و حتی در همین دوران)، از چاقو و تیغ جراحی برای انجام این فرایند استفاده و در نهایت، لثه بخیه می‌شد.

در روش استفاده از لیزر برای جراحی لثه، به دلیل ظرافت و دقت بالای انجام فرایند، نیازی به بخیه کردن لثه وجود ندارد. همچنین، طول درمان در این روش بسیار کوتاه‌تر از سایر روش‌های جراحی لثه خواهد بود.

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان

یکی از مراحل لازم پیش از انجام ایمپلنت دندان برای برخی از افراد، جراحی لثه است. این جراحی در زمانی صورت می‌گیرد که بیمار با بیماری لثه پیش از انجام کاشت دندان درگیر باشد و یا لثه دچار التهاب و عفونت باشد.

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان

در شرایطی که بیمار از مشکلات لثه رنج ببرد، لازم است که دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت ابتدا بیمار را به یک پریودنتیست معرفی کند و پس از تکمیل طول درمان و بهبودی، برای جراحی اقدام نماید.

جراحی لثه برای نصب روکش

یکی از فرایندهای جراحی متداولی که توسط متخصص لثه صورت می‌گیرد، جراحی لثه برای ایجاد دسترسی بهتر برای نصب روکش دندان است. چرا که گاهی اوقات به دلیل پوسیدگی شدید دندان، فضای مناسبی برای درمان و ترمیم دندان در زیر لثه وجود ندارد.

چنانچه نصب روکش بدون در نظر گرفتن جراحی افزایش طول تاج یا جراحی لثه انجام شود، دندان درمان شده مجددا دچار آسیب و پوسیدگی زیر لثه خواهد شد. به همین دلیل، در برخی شرایط، دندانپزشک شما را به متخصص لثه ارجاع خواهد داد.

پریودنتیست در این جراحی، مقداری از لثه و یا استخوان (و یا حتی هر دو) را برمی‌دارد تا فضای روکش قابل دسترس تر باشد. این جراحی علاوه بر کمک به پیشگیری از پوسیدگی زیر لثه، به نصب راحت تر روکش، محکم تر بودن آن و زیبایی بیشتر روکش نیز کمک می‌کند.

انواع جراحی زیبایی لثه

یکی از گلایه‌های بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان نسبت به وضعیت دهان و دندان‌هایشان، ناراحتی بابت نمایش لثه‌ها در هنگام لبخند و صحبت است.

این پدیده که در علم دندانپزشکی به لبخند لثه‌ای شهرت دارد، تاثیر زیادی روی ظاهر و جذابیت چهره فرد هنگام صحبت و لبخند دارد. لذا بسیاری از افراد در این شرایط، به دنبال راهکار رفع این مشکل می‌گردند.

یکی از راه حل‌های پیشنهادی متخصصان دندانپزشکی در این خصوص، انجام جراحی زیبایی لثه است. این جراحی در سه گروه کلی قابل دسته بندی خواهد بود که در ادامه به معرفی هر سه نوع آن خواهیم پرداخت.

۱. اصلاح لبخند لثه‌ای یا خط لثه نامتقارن

در شرایطی که طول دندان کوتاه باشد و لثه‌ها در هنگام لبخند نمایان شوند، دندانپزشکان جراحی افزایش طول تاج دندان را پیشنهاد می‌کنند. این جراحی در مواقعی که دندان‌های شما طول تاج مناسبی دارند اما عمده طول دندان پشت لثه قرار دارد کاربرد دارد.

این فرایند توسط یک پریودنتیست انجام خواهد شد. جراحی افزایش طول تاج دندان می‌تواند بر روی یک یا چندین دندان انجام شود و میزان برداشت بافت لثه و استخوان بستگی به طول لبخند بیمار دارد. هرچه میزان بیشتری لب بالا برود به جهت دید میزان برداشت بافت باید بیشتر باشد.

پریودنتیست ممکن است جراحی افزایش طول تاج را به جهت ایجاد امکان ترمیم بر روی یک دندان پیشنهاد دهد. اگر دندان دارای پوسیدگی یا شکستگی باشد، باز هم نیاز به این جراحی است.

با این جراحی قدرت جویدن و زیبایی بیمار بهبود می‌یابد. ایجاد یک خط لبخند جدید و زیبا و افزایش سلامتی بافت لثه، کلیدهای اصلی جویدن و تکلم همراه با افزایش راحتی و اعتماد به نفس است.

یکی از خدمات ارائه شده توسط دندانپزشکی دکتر بنیانیان جراحی افزایش طول تاج دندان است که در حوزه بیماری‌های لثه برای مراجعین محترم انجام می‌شود.

۲. اصلاح دندان‌های بلند یا ریشه‌های در معرض دید

گاهی اوقات عملکرد دندان و لثه به شکلی متفاوت از مثال قبلی خواهد بود. یعنی شرایطی که منجر به تحلیل رفتن لثه می‌شود و باعث می‌شود ریشه دندان بیمار در معرض دید قرار بگیرد. این مشکل که باعث بلند به نظر رسیدن دندان‌های فرد خواهد شد، ناخودآگاه سن او را بیشتر از چیزی که هست نشان می‌دهد. 

جراحی لثه در این مواقع هم کاربردی و اثرگذار خواهد بود. استفاده از روش‌های پوشش دهی ریشه، جراحی یا پیوند لثه، راهکارهای مناسبی برای رفع این مشکل هستند.

جلوگیری از تشدید تحلیل رفتن لثه به پوشاندن ریشه‌های در معرض دید دندان، کاهش تحلیل لثه در آینده و حفظ ریشه حساس دندان در مقابل پوسیدگی منجر خواهد شد.

۳. اصلاح فرورفتگی (Indentationلثه و استخوان فک

در شرایطی خاص و نسبتا کمیاب اگر دندانی از دست برود (کشیده شود و یا بشکند)، نوعی فرو رفتگی در لثه و استخوان فک ایجاد می‌شود. این مشکل در زمانی رخ خواهد داد که استخوان فک به دلیل از دست رفتن دندان دچار آسیب و ضعف شده باشند.

اصلاح فرورفتگی (Indentation) لثه و استخوان فک

این فرو رفتگی باعث ایجاد ظاهری غیرطبیعی شده و ظاهر لبخند فرد را دستخوش تغییر می‌کند. البته اگر برای کشیدن دندان به یک متخصص ماهر و مجرب مراجعه کنید و یا اگر برای جایگزین کردن جای خالی دندان از ایمپلنت استفاده کنید، مشکلی به وجود نخواهد آمد.

با این حال در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، دندانپزشک متخصص لثه (پریودنتیست) قادر به رفع این مشکل و بازسازی لثه از طریق پر کردن این جای خالی خواهد بود.

جراحی لیفت لثه

جراحی لیفت لثه یا کانتورینگ لثه (Gum contouring – Gingival Lift) یک روش جراحی است که در آن خط لثه تغییر شکل داده شده و اصلاح می‌شود. در این فرآیند، بافت اضافی لثه برداشته می‌شود و اگر لثه از اطراف دندان پسروی کرده باشد، فرایند بازسازی و ترمیم صورت می‌گیرد.

در بسیاری از موارد، کانتورینگ لثه یک روش زیبایی است و از نظر پزشکی ضرورت ندارد. زیرا این عمل به منظور بهبود ظاهر لثه، دندان یا لبخند انجام می‌شود. این عمل تنها در کسانی که به بیماری پریودنتال مبتلا هستند، یک گزینه درمانی محسوب می‌شود.

جراحی جینجیوکتومی چیست؟

یکی دیگر از جراحی‌های قابل انجام در حوزه مشکلات لثه، جینجیوکتومی یا لثه برداری است. بسیاری از افراد، جراحی جینجیوکتومی را با لیفت لثه اشتباه می‌گیرند. در حالی که این دو جراحی با هم متفاوت هستند.

جینجیوکتومی به عنوان راهکاری برای از بین بردن بافت اضافی لثه به دلایلی مانند عقب رفتن لثه‌ها، زیاد بودن بافت لثه و یا دلایل زیبایی مانند اصلاح طرح لبخند استفاده می‌شود.

در این جراحی ۳۰ تا ۶۰ دقیقه‌ای که توسط متخصص پریودنتیست انجام می‌شود، بافت اضافی لثه که جنجیوا نام دارد توسط لیزر یا سایر ابزارهای مشابه برداشته می‌شود. همچنین پس از اتمام دوره نقاهت، لثه‌های شما به حالت طبیعی، زیبا و صورتی رنگ خود بازمی‌گردد.

تفاوت جراحی جینجیوکتومی با لیفت لثه چیست؟

لیفت لثه بیشتر برای کاربردهای زیبایی حوزه دهان و دندان صورت می‌گیرد. این جراحی با هدف اصلاح فرم غیرنرمال و یا موقعیت بد لثه‌ها انجام می‌شود. در حالی که جراحی جینجیوکتومی بیشتر کاربرد درمانی دارد و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و آسیب‌های بعدی به استخوان انجام می‌شود.

عکس جراحی لثه

در ادامه چند نمونه از تصاویر جراحی لثه و قبل و بعد این جراحی را مشاهده می‌کنید. همچنین، شما می‌توانید جهت مشاهده سایر تصاویر به گالری تصاویر دندانپزشکی کلینیک دکتر بنیانیان مراجعه نمایید.

هزینه جراحی لثه

قیمت جراحی لثه همانند سایر هزینه‌های خدمات دندانپزشکی به عوامل متفاوتی از قبیل شدت و نوع بیماری پریودنتال، هدف و نوع جراحی، تخصص و مهارت دندانپزشک و… بستگی دارد.

هزینه جراحی لثه

این هزینه پس از انجام بررسی‌های صورت گرفته مانند معاینه و عکس‌برداری‌ از سوی متخصص جراح لثه به شما اعلام می‌شود. همچنین، بخشی از هزینه با توجه به نوع جراحی (زیبایی یا درمانی بودن) از طرف بیمه پرداخت می‌گردد.

ما در مقاله‌ای مجزا به بررسی هزینه‌ها و تعرفه جراحی لثه در سال ۱۴۰۲ در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان در تهران پرداخته‌ایم. کلیه سوالات شما در خصوص هزینه‌های این جراحی در این مقاله پاسخ داده شده است.

عوارض جراحی لثه

گاهی اوقات فرار کردن از عوارض یک جراحی خاص، تاثیری بر تصمیم گیری افراد برای انجام دادن یا ندادن آن فرایند نخواهد داشت. زیرا جراحی لثه در بسیاری از مواقع یک جراحی ضروری محسوب می‌شود. حال چه عوارضی برای آن وجود داشته باشد چه خیر!

با این وجود، جراحی لثه دارای عوارض خاصی نیست. تنها ممکن است که پس از جراحی دچار ورم در نیمه پایین صورت شوید که این مشکل با استفاده از کمپرس سرد و گذشت زمان برطرف خواهد شد.

تنها عارضه کم احتمال تر در این جراحی، عفونت در ناحیه لثه‌ها خواهد بود. در صورت بروز این عارضه، باید موضوع را با جراح خود در میان بگذراید تا تدابیر درمانی لازم برای رفع مشکل صورت بگیرد.

عوارض جراحی لثه

مراقبت از لثه‌ها

اطراف دندان‌ها را بافت لثه در بر گرفته است. سالم بودن لثه، سلامت دندان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در صورت وجود پلاک میکروبی بافت لثه ملتهب می‌شود.

استمرار حضو پلاک‌های میکروبی در اطراف لثه و روی آن، سبب جدا شدن بافت لثه از دندان و ایجاد فضای خالی در اطراف آن می‌شود. این فضاها محل تجمع میکروب‌ها بوده و سبب پیشرفت بیماری لثه و تحلیل استخوان اطراف دندان می‌شوند.

استفاده منظم از مسواک و نخ دندان سبب سلامت لثه و جلوگیری از ایجاد پلاک میکروبی اطراف دندان می‌گردد. در ادامه این مقاله، به بررسی راهکارهایی برای مراقبت از دندان‌ها خواهیم پرداخت.

رعایت بهداشت دندان‌ها به صورت طبیعی

انتخاب مسواک مناسب: مسواک مناسب دارای سر کوچک و الیاف نرم است. در واقع مسواک سخت بهتر از نوع نرم دندان‌ها را تمیز نمی‌کند. بلکه در عین حال که به لثه‌ها صدمه بیشتری وارد می‌کند می‌تواند سبب سایش دندان‌ها، تحلیل لثه و ایجاد حساسیت در دندان‌ها شود.

خمیر دندان مناسب: کار اصلی خمیر دندان تامین مواد لازم جهت تمیز کردن راحت‌تر دندان و ایجاد مقاومت بیشتر مینا نسبت به پوسیدگی است. افراد نرمال بدون حساسیت دندانی بهتر است از خمیردندان‌های با مواد ساینده متوسط، افراد سیگاری از خمیر دندان‌های دارای مواد ساینده بالا و افراد دارای حساسیت دندانی بهتر است از نوع دارای مواد ساینده کم استفاده کنند.

نحوه مسواک زدن: مسواک باید در محل تلاقی لثه و دندان با زاویه ۴۵ درجه نسبت به محور دندان قرار گیرد. موهای مسواک رو به لثه و به طرف شیار لثه‌ای است. سطوح داخلی نیز به همین ترتیب مسواک می‌شود. کلیه سه سطح دندان (بیرونی، داخلی و جونده) باید با مسواک تمیز شوند.

رعایت بهداشت دندان‌ها به صورت طبیعی

مسواک برقی: مسواک‌های برقی که با مارک‌های متفاوتی در بازار موجود هستند، همان کار مسواک‌های معمولی را انجام می‌دهند. اما کاربرد آن‌ها برای افرادی که از توانمندی دستی پائین‌تری برخوردار هستند (مثل افراد سالمند و کودکان) بیشتر است.

نخ دندان: نخ دندان یکی از اصلی‌ترین وسایل بهداشتی می‌باشد. مسواک زدن بدون استفاده از نخ دندان یعنی تمیز نکردن سطوح طرفی (بین دندانی) که دارای بیشترین گیر غذائی نیز می‌باشند. تمیز نکردن این نواحی دندان را مستعد پوسیدگی می‌کند.

دهانشویه: دهانشویه‌ها بیشتر در موارد خاص باید تجویز می‌شود. لذا استفاده روتین و مکرر از آن‌ها می‌تواند فلور نرمال دهان را بر هم بزند و در دراز مدت باعث پوسیدگی دندان شود.

آیا پریودنتیکس درد دارد؟

پیشرفت‌های فراوان در حوزه علم پزشکی و دندانپزشکی، سبک جراحی‌های قدیمی را تغییر داده است. به عبارتی دیگر، امروزه برای انجام جراحی‌هایی مانند جراحی لثه، از ابزارهای سنگین و دردناکی مانند تیغ و چاقو استفاده نمی‌شود!

بسیاری از کلینیک‌های معتبر دندانپزشکی، مانند کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، از تجهیزاتی مانند لیزر برای انجام جراحی لثه استفاده می‌کنند. لیزر با دقت و سرعت بالا و همچنین ظرافت زیادی که در انجام کار به خرج می‌دهد، منجر به داشتن عملی بدون درد و ناراحتی می‌شود.

آیا پریودنتیکس درد دارد؟

خود فرایند جراحی لثه پس از تزریق بی حسی در لثه صورت می‌گیرد. لذا در طول فرایند، شما متوجه هیچ دردی نخواهید بود. تنها پس از اتمام جراحی و کم شدن اثر بی حسی، ممکن است با احساس ناراحتی و حساس شدن لثه‌ها مواجه شوید که این احساس در طول یک هفته بهبود پیدا خواهد کرد.

سفید شدن لثه بعد از جراحی

ممکن است پس از جراحی، لثه‌ی شما به رنگ سفید تغییر پیدا کند. این موضوع، یکی از عوارض جراحی (و گاها ایمپلنت) است که در برخی از افراد رخ می‌دهد. البته منظور از سفید شدن لثه، تغییر رنگ لثه از صورتی به چند درجه روشن تر است. نه تغییر رنگ شدید و واضحی که برای همه قابل مشاهده باشد!

این اتفاق ممکن است به دلایلی مانند عفونت بعد از جراحی لثه، ایجاد حفره خشک و یا عدم رعایت توصیه‌های متخصص جراح لثه پس از جراحی اتفاق افتاده باشد.

در صورت مشاهده این عارضه پس از جراحی لثه‌های خود، با متخصصی که جراحی لثه را نزد او انجام داده‌اید مشورت کنید و راهکارهای لازم برای رفع این مشکل را از ایشان دریافت کنید.

عفونت بعد از جراحی

در صورتی که پس از انجام جراحی لثه، محل جراحی به مکانی برای تجمیع باکتری‌ها و میکروب‌ها تبدیل شود، می‌توان به مشکل عفونت پس از جراحی لثه اشاره کرد. در صورت عدم جلوگیری از این مشکل، عفونت به مرور زمان در جرم لثه تکثیر می‌شود و در زیر خط لثه و شیار لثه افزایش پیدا می‌کند.

عفونت بعد از جراحی لثه

رعایت الگوهای مراقبت از دهان و دندان پس از جراحی لثه مانند استفاده از مسواک نرم، شستشوی دهان با آب نمک و  عدم استفاده از خوراکی‌های چسبناک و سفت مانند آدامس یا آب نبات، به جلوگیری از عفوت لثه پس از جراحی کمک می‌کند.

همچنین در صورت بروز عفونت، باید از راهکارهایی مانند مصرف آنتی بیوتیک، استفاده از کمپرس سرد و مسکن‌ها بره ببرید. فراموش نکنید که درمان عفونت لثه پس از جراحی باید زیر نظر دندانپزشک متخصص یا پریودنتیست صورت بگیرد. لذا بهتر است از استفاده از درمان‌های خانگی برای رفع این مشکل پرهیز کنید.

جمع بندی نهایی

ما در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، به تمام توضیحات لازم در خصوص جراحی لثه، انواع جراحی لثه و مزایا و معایب جراحی لثه پرداختیم.

آموختیم که جراحی لثه، راهکاری برای رفع مشکلات لثه مانند بیماری‌های پریودنتال لثه، نازیبایی، عدم امکان نصب ایمپلنت یا روکش و افتادگی لثه در افراد می‌باشد. این جراحی توسط متخصص لثه (پریودنتیست) صورت می‌گیرد و سلامتی لثه‌ها را در مدت یک هفته به شما باز می‌گرداند.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره و یا نوبت جراحی لثه در کلینیک تخصصی و مجهز دندانپزشکی دکتر بنیانیان در تهران، می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس، و یا به آدرس ما واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه نمایید.

سوالات متداول در خصوص جراحی لثه

خیر. جراحی لثه بدون درد است. زیرا قبل از انجام جراحی لثه‌های شما با داروی بی حسی بدون احساس خواهند شد. تنها ممکن است که پس از اتمام جراحی و کاهش علائم بی حسی با درد خفیف و ناراحتی مواجه شوید که این مشکل به مرور زمان و در عرض یک هفته برطرف خواهد شد.

در صورتی که از روش‌های سنتی و قدیمی تر جراحی لثه استفاده کنید، لثه شما را بخیه نمیزنند. اما در صورتی که با لیزر جراحی کرده باشید، نیازی به بخیه نخواهید بود.

پس از جراحی لثه به توضیه‌های جراح خود در خصوص استفاده از داروهای آنتی بیوتیک، کمپرس سرد و داشتن رژیم غذایی مناسب عمل کنید تا دچار عوارض پس از جراحی لثه (مانند عفونت) نشوید.

بله. متخصص جراح لثه پس از تکمیل جراحی، تاریخی را برای حضور مجدد شما در مطب تعیین می‌کند. در این جلسه نتیجه عمل ارزیابی و توصیه‌های جدیدی به شما ابلاغ خواهد شد.

با استفاده از نخ دندان، دهانشویه و مسواک مناسب، به جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های لثه کمک کنید.

اما در صورتی که بیماری‌های لثه به دلیل مشکلاتی مانند ژنتیک و یا عفونت‌های داخلی به وجود بیاید، راهکاری برای جلوگیری از بروز آن‌ها وجود ندارد.

مدت زمان طول کشیدن جراحی لثه با توجه به عوامل مختلف، بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خواهد بود.

ورم لثه، عفونت لثه، درد و خونریزی، از شایع‌ترین و محتمل‌ترین عوارض جراحی لثه محسوب می‌شوند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴.۶ / ۵. تعداد آرا: ۶۹۵۶

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها