کشیدن دندان

شادی هایی از جنس خنده های زیبا با دندانهایی مرتب

کشیدن دندان

کشیدن دندان یکی از درمان های دندانپزشکی است که در شرایط خاص و زمانی که راه های درمانی دیگر جواب نمی دهند به بیمار پیشنهاد می شود. به طور مثال زمانی که پوسیدگی دندان به بیشترین حد خود رسیده است و با عصب کشی درمان نمی شود، یا زمانی که نیاز به باز کردن فضای فک در درمان ارتودنسی می باشد، دندان به دلیل تحلیل لثه لق شده است و یا کشیدن دندانهای عقل که باعث درد و ناراحتی در دهان شده اند.

در این مطلب به طور دقیق دلایل کشیدن دندان، مراحل، درمان و نکات مهم دیگر توضیح داده شده است. با ما همراه باشید.

کشیدن دندان چیست و چگونه است

سی تی اسکن دیجیتال

قبل از هر کاری رادیولوژیست دندانپزشکی ما یک ۳D CT Scan از دندان های شما را می گیرد.

مشاوره حرفه ای

ما مسائل اصلی و خواسته های شما در مورد روش درمان دندان هایتان مورد بحث قرار خواهیم داد.

معاینه دندانپزشک

ما دندان های شما را بوسیله بهترین متخصصین باتجربه معاینه می کنیم

طرح درمان کامل

ما برنامه درمان کامل برای بازگرداندن لبخند سالم بر چهره شما را طراحی می کنیم.

کشیدن دندان در چه مواقعی به کار می‌رود؟

کشیدن دندان در چه مواقعی به کار می‌رود؟

اگر فرزندتان در هر فرصتی دندان شیری لق شده خود را به شما نشان می‌دهد، این اتفاق کاملاً طبیعی است و نیاز به دندانپزشک ندارد. اما دندان‌های دائمی جایگاه ویژه‌ای دارند و باید تا پایان عمر از آن‌ها محافظت کنیم. زیرا از دست دادن یک دندان بالغ می‌تواند سلامتی دندان و لثه را تهدید کند و با برخی مشکلات مانند افتادگی صورت، عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیر مواجه شوید.

کشیدن دندان شرایط خاص خودش را دارد که ابتدا دندانپزشک از دندان‌های شما یک رادیوگرافی می‌گیرد، از مصرف داروها، بیماری ها و شرایط خاص زندگیتان سوال میپرسد و بعد دستور به کشیدن دندان می دهد. اگر مکمل و یا ویتامین مصرف می کنید و یا بیماری خاصی دارید حتما به دندانپزشک اطلاع دهید. اگر برای درمان بیماری خاصی مجبور به مصرف داروی داخل وریدی هستید حتما باید قبل از دارو درمانی، کشیدن دندان صورت گیرد زیرا خطر مرگ استخوان وجود دارد.


دلیل کشیدن دندان چه چیزی است؟

دلیل کشیدن دندان چه چیزی است؟

گاهی اوقات دندان آسیب دیده با عصب کشی دندان رفع می شود. اما در برخی موارد ضربه یا پوسیدگی شدید است و دندان دیگر قابل ترمیم نیست. از دیگر دلایلی که باعث dental etraction می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

   ۱. عفونت

اگر پوسیدگی یا آسیب دندان به قسمت پالپ گسترش یافته باشد ممکن است درمان کمی مشکل‌ساز شود. اما اگر امکان درمان ریشه وجود نداشته‌باشد و عفونت آن‌قدر شدید است که آنتی‌بیوتیک آن را درمان نکند برای پیشگیری از گسترش عفونت لازم است دندان از داخل دهان استخراج شود.

خطر عفونت: اگر به‌دلیل به خطر افتادن سیستم ایمنی مانند شیمی درمانی یا پیوند اعضا احتمال عفونت یک دندان خاص گسترش یابد، دلیل کافی برای کشیدن دندان وجود دارد.

   ۲. بیماری پریودنتال

اگر بیماری لثه، باعث عفونت بافت‌ها و استخوان‌های احاطه‌کننده دندان شده باشد، ممکن است نیاز به بیرون آوردن دندان شود. در صورت عدم درمان به‌موقع بیماری لثه، پوسیدگی دندان سلامتی دندان‌ها را تهدید می‌کند مراحل پیشرفته بیماری لحظه باعث تحلیل بافت لثه ربات‌ها و استخوان فک می‌شود که این سه مورد دیگر توانایی حمایت دندان را ندارد با خراب شدن ساختار نگهدارنده دندان دندان‌ها لغو می‌شود و در نهایت بیماری لثه باعث می‌شود دندان‌ها خود به خود بیفتن یا ممکن است دندان‌ها به کشیدن نیاز پیدا کنند.

   ۳. شلوغی دندان ها و درمان ارتودنسی

گاهی اوقات دندانپزشک برای انجام ارتودنسی به دلیل شلوغ بودن دهان، بزرگ بودن برخی دندان‌ها و نبودن جای کافی برای سایر دندان‌ها، مجبور به کشیدن برخی از دندان‌های دائمی می‌شود. این کار باعث ایجاد فضای بیش تر برای دیگر دندان‌ها شده و شرایطی را فراهم می‌کند که دندان‌ها همسطح و در کنار یکدیگر قرار گیرند.

  ۴. آسیب یا جراحت دندان

اگر دندانی در خط لثه یا نزدیک به آن بشکند، ممکن است ساختار دندان قابل‌مشاهده کافی نباشد و دیگر امکان ترمیم دندان مانند تاج دندان وجود ندارد. در این مواقع حذف دندان ضروری است.

  ۵. دندان شیری که به‌موقع نیفتاده

دندان‌های شیر در سنین ۶ الی ۱۲ سال می‌افتند. اما برخی شرایط باعث به تأخیر افتادن یا عدم افتادن به‌موقع دندان‌های شیری می‌شود. یکی از رایج‌ترین مشکلی که هنگام رشد دندان‌های دائمی در کنار دندان‌های شیری مشاهده می‌شود، رویش دندان دائمی پشت دندان شیری است. این مشکل فشار زیادی به دندان‌ها وارد می‌کند که برای رفع آن باید دندانپزشک دندان شیری را بیرون بکشد. در صورت مشاهده عدم افتادن دندان شیری حتماً به دندانپزشک اطفال یا متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. زیرا دیر افتادن دندان‌های شیری ممکن است روی احوالات کودک تأثیر منفی بگذارید.

   ۶. دندان های نهفته و نیمه نهفته

اگر پس از اتمام دوره رشد، دندانی هنوز از لثه بیرون نیامده و یا فقط کمی از آن بیرون باشد، نهفته و نیمه نهفته نامیده می‌شوند که در اغلب موارد دندان‌های نیش و عقل به این شکل هستند. در صورت ایجاد مشکل برای فرد، دندانپزشک با روش جراحی این دندان‌ها را خارج خواهد کرد.

  ۷. قرارگیری در محل نادرست

برخی دندان‌ها که در جای نامناسبی رشد کرده‌اند، می‌توانند به بافت نرم حفره دهان، لثه و یا زبان آسیب وارد کنند. از این رو پزشک کشیدن آن دندان را توصیه می‌کند.


کشیدن دندان نهفته چگونه است؟

کشیدن دندان نهفته چگونه است؟

انجام چنین درمانی تنها توسط دندانپزشک و جراحان دندان امکان‌پذیر است. قبل از کشیدن دندان، پزشک بی‌حسی موضعی را در ناحیه‌ای که قرار است دندان در آن کشیده شود تزریق می‌کند. در برخی موارد دندانپزشک مجبور می‌شود از بیهوشی عمومی استفاده کند. بیهوشی عمومی قوی از ایجاد درد در سراسر بدن جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود حین انجام جراحی یا کشیدن دندان به‌راحتی بخوابید و هیچ‌گونه خطری احساس نکنید.

اگر دندان نهفته باشد دندانپزشک لثه و بافت استخوانی که روی دندان را پوشانده است کنار می زند و سپس با استفاده از ابزار دندانپزشکی دندان را خارج می‌کند. او حین خارج‌کردن، دندان را به آرامی به جلو و عقب تکان می‌دهد تا از استخوان فک و ربات‌های موجود جدا شود. گاهی اوقات جدا کردن دندان آن‌قدر سخت است که باید تکه‌تکه برداشته شود. هنگام استخراج دندان، معمولاً لخته خون در حفره دندان ایجاد می‌شود. سپس دندانپزشک از یک گاز استریل برای آرام کردن محیط خالی استفاده می‌کنند از شما می‌خواهد این گاز را نگهدارید. در برخی موارد نیز دندانپزشک برای بستن لبه‌های لثه و پیشگیری از خونریزی بیش از حد محل کشیدن دندان را با چند بخیه می‌بندد.


آمادگی برای کشیدن دندان

آمادگی برای کشیدن دندان

  • تهیه لیستی از سؤالات برای پرسش از دندانپزشک برای درک کامل مراحل کشیدن دندان
  • در صورت داشتن هر نوع بیماری و مصرف هرگونه دارو، حتما به دندانپزشک اطلاع دهید.
  • در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون و داشتن حساسیت دارویی، دندانپزشک را مطلع کنید.
  • گاهی ممکن است به علت وجود عفونت، آنتی بیوتیک تجویز شود. حتما مصرف آن‌ها را جدی بگیرید.
  • روز مراجعه برای کشیدن دندان، حتما عکس رادیوگرافی از دندان را با خود به همراه داشته باشید تا دندانپزشک بتواند بهترین روش را برای کشیدن انتخاب کند.
  • مصرف دخانیات را حداقل یک روز قبل از جراحی کنار بگذارید. چرا که مصرف دخانیات خشک شدن حفره دندان و بدون پوشش شدن استخوان آلوئولار را به همراه خواهد داشت.
  • در صورت انجام جراحی با بیهوشی، ۱۲ ساعت قبل از جراحی از خوردن غذا خودداری کنید تا از تهوع بعد از بیهوشی جلوگیری شود.
  • به طور معمول در صورت استفاده دندانپزشک از داروی بی حسی موضعی نیازی به ناشتا بودن، نخواهد بود.
  • بهتر است برای انجام جراحی یا کشیدن دندان لباس راحت و گشاد بپوشید.

روشهای کشیدن دندان

خیلی‌ها در مورد اقدامات در دندانپزشکی دچار اشتباه می‌شود، مخصوصاً زمانی که صحبت از روش‌های شدید مانند کشیدن دندان است. کشیدن دندان به چندین روش مختلف اجراست که انتخاب روش به شرایط بیمار بستگی دارد. در واقع دانستن اینکه چه چیزی قرار است تجربه شود خیلی از موضوعات و نگرانی‌ها را برطرف می‌کند:

  • کشیدن ساده

یکی از رایج‌ترین روش‌های حذف دندان، کشیدن ساده است. کشیدن ساده همان چیزی است که اکثر مردم هنگام درمان به آن فکر می‌کنند. زیرا با کشیدن قابل‌مشاهده و ریشه آن سروکار دارند. کشیدن ساده معمولاً برای دندان‌های بسیار پوسیده یا ریشه‌های آسیب‌دیده انجام می‌شود که دندانپزشک با تزریق بی‌حسی موضعی ناحیه لثه را بی‌حس می‌کند و درد را برای بیمار کاهش می‌دهد. برخلاف تصور، در این روش، دندان مستقیم از حفره کشیده نمی‌شود، بلکه با فشار وارد کردن به عمق لثه فشار ریشه از داخل فک خارج می‌شود. این روش ساده‌ترین روش استخراج است که نسبتاً سریع اتفاق می‌افتد.

  • کشیدن جزئی

این روش مخصوص دندان‌هایی است که ریشه آن‌ها کاملاً سالم و بدون آسیب‌دیدگی داخل استخوان فرد باقی می‌ماند. این روش نسبتاً جدید است و تأثیرات مثبت و پایداری بر سلامتی دندان و استخوان فک بر جای می‌گذارد. همیشه برداشتن دندان‌ها و ریشه آن‌ها باعث ضعیف شدن فک می‌شود. بنابراین کشیدن جزئی دندان بدون آسیب‌رساندن به فک، باعث جداسازی دندان شکسته و پوسیده می‌شود. کشیدن جزئی گزینه عالی برای کسانی است که تصمیم دارند دندان‌هایشان را حذف و ایمپلنت دندان را جایگزین آن کنند.

  • کشیدن همراه با جراحی

این راهکار برای حذف دندان زمانی استفاده می‌شود که استخراج (کشیدن) جزئی یا ساده دیگر امکان‌پذیر نیست. جراحی خارج‌کردن دندان همراه با ریشه در صورتی نیاز است که زیر خط لثه دچار پوسیدگی یا آسیب‌دیدگی شده‌است و با توجه به تعداد دندان‌های لازم برای کشیدن دندان و شدت پوسیدگی، ممکن است دندانپزشک تصمیم به بیهوشی کامل گیرد.

کشیدن‌های ساده و جزئی کم فعال‌ترین نوع کشیدن ها هستند و معمولاً به کمترین مقدار بی‌حس کننده نیاز دارند. با این حال، اگر آسیب از دید خارج‌شده باشد یا به دندان‌ها و لثه های اطراف سرایت کند، کشیدن کمی ترسناک به نظر می‌رسد. اما باز هم، سلامت دندان‌ها در اولویت قرار دارد و با تزریق دارو بی‌حسی انجام اقدامات دندانپزشکی تقریباً بدون درد رخ می‌دهد.

  • کشیدن با استفاده از لیزر

یکی از روش‌هایی که به تازگی برای کشیدن دندان به کار گرفته می‌شود، لیزر است. این روش در دو مرحله و در مطب توسط دندانپزشک انجام می‌شود:

  • در مرحله نخست برای جداسازی بافت اطراف دندان و لق شدن آن در استخوان از لیزر کمک گرفته می‌شود. پس از جداسازی دندان از بافت خود، با استفاده از انبرک دندانپزشکی دندان به سادگی از حفره بیرون آورده می‌شود.
  • مرحله دوم، پس از کشیدن دندان انجام می‌شود. به این صورت که با کمک لیزر، هر گونه باکتری و میکروب باقی مانده در دندان نابود می‌شوند و هم‌چنین برای بستن محل‌های خونریزی، تحریک رشد استخوان فک و بافت‌های اطراف آن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از مهم‌ترین مزایای روش لیزر می‌‌توان به کشیدن دندان بدون درد، تحریک رشد بافت سالم، حفظ بافت و ساختار استخوان فک، سرعت بهبود محل کشیده شدن دندان، کاهش ریسک عفونت باکتریایی، کاهش دوره ریکاوری و نقاهت پس از کشیدن دندان و ریسک کم تر برای بیمارانی که در معرض خطر هستند، اشاره کرد.


مراحل کشیدن دندان

مراحل این درمان احتمالاً با توجه به نوع دندان و موقعیت آن متفاوت است. برای مثال، کشیدن دندان عقل نسبت به دندان پوسیده و آسیب‌دیده کاملاً فرق می‌کند و ممکن است نیاز به جراحی داشته‌باشد. اما به‌طور معمول کشیدن دندان دارای چند مرحله اصلی است که در ادامه توضیح می‌دهیم:

   ۱. بی‌حس کردن دندان

در اولین قدم دندانپزشک باید هم دندان و هم استخوان و بافت لثه را بی‌حس کند. غیر از تزریق ماده بی‌حسی راه دیگری برای رفع احساس درد حین کشیدن دندان وجود ندارد.

   ۲. لق کردن بافت لثه

دندان برای خارج شدن باید لق شود تا کشیدن آن راحت‌تر اتفاق بیفتد این کار با کمک ابزارهای مختلف دندانپزشکی قابل اجراست بافت‌های لثه اطراف در هم بیشتر گشاد می‌شود و دندان در جای خود لق خواهد شد هدف از لق شدن دندان این است که اطمینان پیدا شود کشیدن دندان به بافت و لثه های اطراف آسیب وارد نمی‌کند.

   ۳. قرار دادن گاز استریل

بعد از dental etraction داخل حفره لخته خون تشکیل می‌شود که دندان‌پزشک برای پیشگیری از خونریزی گاز استریل روی آن قرار می‌دهد و از شما می‌خواهد به آرامی روی آن فشار وارد کنید در صورت سخت بودن کشیدن دندان، دندانپزشک دندان را به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌کند تا حین کشیدن هیچ دردی احساس نکنید.

   ۴. فرآیند جدا کردن دندان از لثه

حین خارج‌کردن دندان چالش‌های بسیار متفاوتی برای دندانپزشک رخ می‌دهد و دندانپزشک از انواع ابزارها برای شل کردن دندان و خارج نمودن آن استفاده می‌کنند در این مرحله نیز بیمار ممکن است با برخی احساس‌ها مانند شنیدن صداهای مختلف و خارج شدن دندان را تجربه کند.


جراحی دندان

جراحی دندان

ممکن است با شنیدن کلمه جراحی دچار ترس و اضطراب شده و از هزینه‌های بالا نگران شوید. اما اگر بدانید که فرآیند جراحی دندان با هدف اصلاح وضعیت و شرایط دندان‌ها و یا در صورت لزوم خارج کردن دندان، به صورت سرپایی و بدون درد و عوارض است، دیگر نگران نخواهید بود.

جراحی دندان زمانی نیاز می‌شود که:

  • دندان دچار پوسیدگی و عفونت شدید شده باشد.
  • فک در اثر تصادف، افتادن، ضربه‌های محکم و ... شکسته باشد.
  • در صورت نکروز پالپ (pulp necrosis) یا از بین رفتن پالپ داخل دندان
  • ابتلا به بیماری‌های پیشرفته لثه
  • نیاز به ارتودنسی
  • وجود دندان‌های نهفته و نیمه نهفته
  • ناهنجاری‌های پاتولوژیک
  • ایجاد کیست در دهان
  • تحلیل استخوان فک

مراحل جراحی دندان به صورت است:

  1. ابتدا بررسی عکس رادیوگرافی بیمار توسط دندانپزشک انجام می‌شود.
  2. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از جراحی، بیمار با تزریق بی حسی موضعی در ناحیه استخوان فک و بافت لثه و محل تحت درمان، آماده سازی می‌شود.
  3. بعد از آن توسط جراح، تست بی حسی و اطمینان از بی حسی ناحیه تحت درمان انجام می‌شود.
  4. با وسیله‌ای به نام بیستوری برای دسترسی به دندان و استخوان اطراف، برشی در لثه ایجاد می‌شود.
  5. با وسیله‌ای به نام الواتور، لثه از اطراف دندان جدا شده و با حرکت دادن و خالی کردن کناره‌های دندان، ریشه دندان لق می‌شود.
  6. دندان به صورت کامل و یا در صورت نیاز به صورت چند تکه با وسیله‌ای به نام فرز بیرون آورده می‌شود.
  7. در برخی موارد تمام یا قسمتی از دندان با استخوان پوشیده شده است. در این وضعیت، استخوان برداشته شده تا دندان و ریشه آن در دسترس قرار گیرد.
  8. پس از آن هر گونه ذرات باقی مانده دندان یا استخوان برداشته شده و محل جراحی تمیز می‌شود.
  9. ناحیه جراحی شستشو داده شده و سپس بخیه زده می‌شود.
  10. در پایان با پانسمان کردن محل کشیدن دندان، خونریزی کنترل شده و لخته خون ایجاد نخواهد شد.

 


پیش از کشیدن دندان چه نکاتی را باید بدانم؟

کشیدن دندان در اکثر موارد روشی ایمن برای درمان است. اما ممکن است همانند دیگر درمان‌های پزشک عوارضی مثل وارد شدن باکتری‌‌های مضر از محل برش به گردش خون، عفونت لثه و ... را دربرداشته باشد که همه این موارد قابل درمان هستند. اما مهم است که قبل از کشیدن دندان در صورت داشتن بیماری‌های زیر و مصرف هرگونه دارویی، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید:

  • داشتن دریچه قلب مصنوعی یا آسیب دیدگی دریچه قلب
  • نقص قلبی مادرزادی
  • سابقه اندوکاردیت باکتریایی
  • ضعف سیستم ایمنی
  • بیماری کبد و کلیه
  • مفصل مصنوعی مثل تعویض مفصل ران
  • مصرف داروهای رقیق کننده خون

پس از درمان بعد از کشیدن دندان

شرایط دهان بعد از کشیدن دندان

  • شرایط دهان بعد از کشیدن دندان به‌روش انجام آن بستگی دارد. معمولاً بعد از جراحی احساس درد و ناراحتی کمی بیشتر است و بیمار باید نکات مراقبتی را جدی‌تر بگیرد.
  • دندانپزشکان توصیه می‌کنند در هفته اول بعد از کشیدن از غذاهای مایع و نرم استفاده و از خوردن غذاهای تحریک‌کننده جلوگیری شود.
  • بهبودی پس از کشیدن دندان ممکن است کمی طول بکشد و مهم‌ترین روند بهبودی در سه روز اول اتفاق می‌افتد. همچنین ممکن است بعد از رفع اثرات بی‌حسی، درد و ناراحتی دوباره احساس شود که دندانپزشکان برای رفع این موضوع مصرف برخی داروها را توصیه می‌کنند.
  • محل استخراج دندان نیز برای چند ساعت (حدود ۴ ساعت) با خونریزی همراه است که تا زمان متوقف شدن خونریزی گاز استریل روی آن باقی می‌ماند.

عوارض کشیدن دندان

عوارض کشیدن دندان

کشیدن دندان یا dental etraction همیشه با مشکلاتی مانند درد، التهاب، کبودی، خونریزی و عفونت همراه است که تمام این موارد با گذشت زمان و مصرف داروهای ضد التهاب و ضددرد برطرف می‌شود. اما برخی خبرها کمی مشکل‌ساز هستند و سلامتی دندان‌ها را بر خطر می‌اندازد. برای مثال، پس از خروج دندان، احتمال حرکت کردن دندان‌های باقی‌مانده افزایش می‌یابد و نامرتبی دندان‌ها و تغییر در بایت رخ می‌دهد. در ادامه با چنین مواردی بیشتر آشنا می‌شوید:

  • خشکی حفره

هنگام کشیدن دندان، لخته خون به‌طور طبیعی در ناحیه‌ای که دندان قبلاً حضور داشته است، تشکیل می‌شود. گاهی‌اوقات این لخته خون زودتر از موعد از بین می‌رود و این موضوع می‌تواند منجر به خشکی حفره شود.

  • مرگ استخوان

معمولاً کسانی که سابقه پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن دارند، بعد از استخراج دندان در معرض خطر ابتلا به بیماری به‌نام استئورادیونکروز می‌شوند. این وضعیت با مرگ استخوان در ناحیه دندان کشیده شده به‌دلیل آسیب به رگ‌های خونی منجر می‌شود.

  • ایجاد زخم در دهان

در صورت عدم توجه به توصیه دندانپزشکان برای مصرف نکردن غذا تا چند ساعت بعد از عمل جراحی، به دلیل بی حس بودن دهان ممکن است به طور ناخودآگاه زبان یا گوشه دهان خود را گاز گرفته و باعث ایجاد زخم شوید.

  • بی حس شدن لب و چانه

اگر برای کشیدن دندان‌های پایین به خصوص دندان‌های عقل به پزشک متخصص و حاذق مراجعه نشود، ممکن است به عصب آلوئولار تحتانی که به دندان‌های عقبی نزدیک هستند، آسیب وارد شده و منجر به بی حسی لب و چانه برای چند روز تا چند ماه شود و در برخی موارد نادر ممکن است این بی حسی برای همیشه اتفاق افتد.

  • شکستن استخوان

در برخی موارد نادر ممکن است شکستن استخوان فک در حین کشیدن دندان رخ دهد:

  1. فشار آوردن زیاد دندانپزشک برای بیرون آوردن دندان
  2. پایین بودن استحکام و شکننده بودن استخوان به علت بیماری یا کهولت سن
  • سوراخ شدن سینوس

ممکن است برخی از سینوس‌ها که به استخوان فک بسیار نزدیک هستند، در زمان جراحی دندان (به خصوص دندان‌های عقبی) سوراخ شوند که این سوراخ شدن باعث وارد شدن ذرات هوا شده و می‌تواند منجر به آسیب به چشم‌ها، بینی و حتی مغز شود.

نقش متخصص در جراحی دندان

نقش متخصص در جراحی دندان

متخصص جراحی دندان به‌عنوان جراح فک و صورت نیز شناخته می‌شود. این دسته از دندانپزشکان در حوزه وسیع‌تر فعالیت و بر روش‌های اصلاحی و درمانی روی دهان و فک بیماران تمرکز دارند. همچنین اغلب با دیگر جراحان و ارتودنتیست ها همکاری می‌کنند. وظایف جراح دندان معمولاً در موارد زیر خلاصه می‌شود.

  • مشاوره با بیماران و تجزیه و تحلیل داده‌های بیمار برای تعیین نیازهای بیمار و اهداف درمانی
  • همکاری با متخصصان دیگر مانند دندانپزشکان ترمیمی و ارتودنتیست ها
  • ثبت مراقبت از بیمار با حفظ یادداشت‌های دقیق از قرار ملاقات با بیمار
  • تجویز بی‌حسی عمومی و موضعی
  • انجام روش‌های جراحی مانند کشیدن دندان‌های نهفته، جراحی دندانهایی که دندانپزشک عمومی قادر به انجام آن نیست، قرار دادن ایمپلنت‌، پیوند استخوان، برداشتن تومورها و سایر رشدهای غیر طبیعی نواحی دهان و صورت

حال که متوجه سختی کار متخصصین جراح هستید، پیشنهاد می کنیم برای خارج کردن دندان های سرسخت حتما به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید، کلینیکی که از خدمات منحصر به فرد و با کیفیت آن مطمئن باشید و بهترین شرایط را حفظ آرامش شما خلق کند.

دندانپزشک برای کشیدن دندان از چه ابزارهایی استفاده می‌کند؟

دندانپزشک برای کشیدن دندان از چه ابزارهایی استفاده می‌کند؟

طبق مشاهدات، معمولاً سینی مورد نیاز برای کشیدن دندان شامل ابزارهای زیر است:

  • رول های پنبه‌ای
  • عامل بی‌حس کنند موضعی
  • سوزن بیهوشی
  • سرنگ
  • آینه
  • کاوشگر
  • گاز پانسمان
  • کورت جراحی
  • فورسپس

پس از کشیدن دندان چگونه از آن مراقبت کنیم؟

  • پس از خارج کردن دندان طی ۲۴ ساعت، کم‌کم می‌توانید فعالیت‌های عادی خود را آغاز کنید.
  • تا ۲۴ ساعت اول از تف کردن و شستن شدید دهان خودداری کنید.
  • بلافاصله بعد از کشیدن دندان کیسه یخ در آن ناحیه بگذارید باید هر ۱۰ دقیقه یخ را بگذارید و ۱۰ دقیقه بردارید. این کار باعث می شود ورم نکند.
  • برای پیشگیری از عفونت محلول بعد از ۲۴ ساعت، آب نمک و یا سرم شستشو داخل دهان خود بچرخانید.
  • به‌طور معمول مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • مراقب باشید که برش ایجاد شده باز نشود و خونریزی اتفاق نیوفتد.
  • در چند روز اولیه بهتر است از غذاهای نرم مانند سوپ، ماست، سیب‌زمینی، ژله و... استفاده‌کنید.
  • رژیم‌غذایی خود را می‌توانید دنبال کنید، اما از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید.
  • دوره نقاهت معمولاً چند روز است که گاهی اوقات تا دو هفته طول می‌کشد.
  • اگر با علائم غیرعادی مواجه شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

هزینه جراحی برای کشیدن دندان

هزینه جراحی برای استخراج دندان بسیار متفاوت‌تر از کشیدن دندان بدون جراحی است. هر چقدر سختی جراحی بیشتر باشد، هزینه بیشتر خواهد بود. البته هزینه اقدامات دندانپزشکی به تخصص و مهارت پزشک نیز بستگی دارد. دندانپزشکان دارای تخصص در جراحی و مهارت کافی هزینه بیشتری نسبت به دندانپزشکان عمومی دریافت می‌کنند و به‌صورت حرفه‌ای تر اقدامات درمانی را پیش می‌برند.

نقش لیزر در جراحی دندان

نقش لیزر در جراحی دندان

دندانپزشکی نیز مانند دیگر حوزه‌های درمان با کمک پیشرفت تکنولوژی دچار تغییرات شگفتی شده‌است که یکی این تغییرات حضور لیزر در انجام اقدامات دندانپزشکی است. لیزر تشکیل‌شده از پرتو بسیار باریک و متمرکز است که هنگام برخورد با بافت، باعث جداسازی ان می‌شود. از این ابزار برای تراشیدن بافت‌های نرم و سخت استفاده می‌کنند که روند درمانی را بسیار تسهیل می‌بخشد.



سؤالات متداول

02188539714-21

شنبه تا پنجشنبه - 9:00 - 20:00

تهران میدان آرژانتین

خ بخارست، خ 6، پ 22، واحد7